Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 22.03.2017 15:20
Lavrov: Cenevre´de kırılgan bir ilerleme kaydedildi

Lavrov: Cenevre´de kırılgan bir ilerleme kaydedildi

Facebook Twitter Linked-in

 

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Moskova´da bir araya gelen Lavrov, İsviçre´nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Suriye görüşmelerini değerlendirdi. 

"Şu anda çok önemli bir noktadayız. Zira Cenevre´de yapılan son görüşmede çok kırılgan bir ilerleme kaydedildi. Cenevre´de yapılacak yeni tur görüşmeler öncesinde anayasa, seçimler, geçiş süreci ve terörle mücadelenin yer aldığı 4 konuda çabaların birleştirilmesi gerekiyor" diye Lavrov,  tüm bu hususların vazgeçilemez talepler olduğunu ve de Mistura´nın bu konulardaki görüşlerini alacağını ifade etti.

Lavrov, "BM Güvenlik Konseyi´nin 2254 sayılı kararındaki hükümlerin hayata geçirilmesi konusunda yürüttüğünüz çalışmalara destek vermemiz gerekiyor" diye ekledi.

Cenevre´deki Suriye barış görüşmelerinin dördüncü turu ise 3 Mart´ta sona ermiş, beşinci turun 23 Mart´ta başlayacağı açıklanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —