Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 02.03.2016 11:24
´Merkel çocuğu olmadığı için ülkeye sığınmacıları çağırdı´

´Merkel çocuğu olmadığı için ülkeye sığınmacıları çağırdı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Göçmen karşıtlığının güçlü olduğu Avusturya´da Başbakan Werner Faymann, bugünkü basın toplantısında, ülkesinin Almanya´ya gitmek isteyen sığınmacılar için 'bekleme odası´ olmayacağını açıkladı.

'BUNUN ÜSTESİNDEN GELEMEYİZ´

Transit politikasına son verilmesi ve kaosun durdurulması gerektiğini belirten Faymann, 'Bu gidişatla bu yıl 200-400 bin kişiyi alarak onlara sığınmacı statüsü verebileceğimizi söylersem yalan demiş olurum. Hayır, bunun üstesinden gelemeyiz' dedi. Avusturya lideri böylece Almanya Başbakanı Angela Merkel´in geçen yıl kullandığı, 'Bunun üstesinden geliriz' ifadelerine göndermede bulundu.

MERKEL´E AĞIR HAKARETLER

Ancak bazı eleştiriler hakaret boyutuna vardı. Avusturya´nın Halk Parti milletvekili Frank Marcus, Almanya Başbakanı Merkel´in çocuğu olmadığı için ülkeye sığınmacıları çağırdığını söyledi. Siyasetçi, bloğu için kaleme aldığı bir yazıda, 'Hiçbir zaman kendi erkek çocuklarına sahip olmadı ve Doğu´da doğanların gelişini gerçek doğum olarak algılıyor. Ülke annesi politikasıyla kısırlığını düzeltmek istiyor' ifadelerine yer verdi. Frank Marcus, bu açıklaması nedeniyle partisinden ihraç edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —