Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 04.05.2015 09:53
Nepal depremi Everest`in yüksekliğini değiştirdi

Nepal depremi Everest`in yüksekliğini değiştirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

The Huffington Post internet gazetesi Avrupa Uzay Ajansı`nın Sentinel-1A uydusunun gönderdiği verilere dayandırdığı haberinde, Nepal`deki depremin ardından Everest Dağı`nın boyunun kısaldığını yazdı.

Habere göre son 80 yılın en şiddetlisi olduğu belirlenen depremin ardından Nepal üzerinde uçan uydu, Everest Dağı`nın 2.50 santimetre kadar kısaldığını belirledi.

Bilim insanları Hindistan ile Avrasya arasındaki tektonik tabakaların kayması sonucu yaşanan Nepal depreminin yer kabuğunun gevşemesine neden olduğunu ve böylece Everest Dağı`nın yüksekliğinden biraz kaybetmesine yol açtığını söylüyor.

Deprem nedeniyle ayrıca Nepal`deki Himalaya dağlarındaki Annapurna dağ grubunun yüksekliğinin ise 20 santimetre kadar büyüdüğü belirtiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —