Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 27.11.2013 15:11
Pretty Woman`ın yapımcısı İsrail casusu

Pretty Woman`ın yapımcısı İsrail casusu

Facebook Twitter Linked-in

Soldan sağa: Şimon Peres, Arnon Milchan ve Netanyahu...

 

Hollywood`un ünlü yapımcılarından Arnon Milchan casusluk yaptığını ilan etti.Milchan, İsrail`de yayımlanan araştırma programı Uvda`da 'Bunu ülkem için yaptım ve gurur duyuyorum' diye konuştu.

Milchan, Hollywood`da Mr&Mrs Smith, Pretty Woman, Fight Club (Dövüş Kulübü), Bir Zamanlar Amerika, Katil Doğanlar gibi bir dizi başarılı sinema filminin ardındaki isim.

120`yi aşkın filmin prodüksiyonunu üstlenen Milchan, Martin Scorsese, Roman Polanski ve Oliver Stone gibi önemli yönetmenlerle çalıştı.

Ancak Milchan`ın bu dönem boyunca ek iş olarak casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Milchan, programda insanların ülkesi için hayatını defalarca nasıl riske soktuğunu bilmediğinden dem vurdu.

4 milyar doları aşkın kazancı olan Arnon Milchan, kendisinin 1960`lı yıllarda bugünün İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres tarafından görevlendirildiğini anlattı.

Milchan kendisinden İsrail`in nükleer faaliyetlerini desteklemek için kurulan Bilim İlişkileri Bürosu`na yardımcı olmasının istendiğini söyledi.

İsrail istihbaratı mülakata ilişkin resmi bir yorumda bulunmadı.

Hollywood şaşırmadı

Film endüstrisi ise Milchan`ın açıklaması ile büyük bir şaşkınlık yaşamadı zira Milchan`ın çalışmaları, Hollywood`da 'dünyanın en kötü saklanan sırrı' olarak biliniyor.

Yine de televizyona çıkıp sadece film yapımcısı değil bir casus olarak da deneyimlerini paylaşması beklenmedik bir hareket oldu.

Milchan`ı uzun yıllardır tanıyan film yapımcısı Robert Greenwald 'kimi başarılı insanların sahip olduğu bir özellik onda da mevcut' diyor 'başkalarını çabucak tanıyabilme yeteneği'. Greenwald, bu tür açıklamalarla Hollywood`da her zaman karşılaşılmadığına dikkat çekiyor.

Hollywood`daki CIA adlı kitabın yazarı Tricia Jenkins, film prodüktörleriyle casusların benzer özellikleri olduğunu savunuyor. Jenkins`a göre 'Her iki grup da bir takım hikayeleri yoktan var ediyorlar. İyi yalan söylüyorlar ve öykü anlatma yetenekleri var.'

Ben Affleck`in geçen sene sinemalarda büyük ilgi gören Argo adlı filmi, 1979 rehine krizi sırasında bir CIA ajanı ve yanındakilerin sinemacı gibi davranarak Tahran`dan çıkmaya çalışmasını konu alıyordu.

Benzer şekilde Milchan da Hollywood`daki konumunu gizli çalışmalarını saklamak için kullandı. New York Time gazetesine göre bu zaman içinde 'tam anlamıyla ikinci bir kariyere' dönüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —