Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 17.02.2016 14:32
Suriye´de Güvenlik Unsurumuz Yok

Suriye´de Güvenlik Unsurumuz Yok

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu Rusya´nın balistik bir füzesinin Suriye´nin kuzeyindeki Azez kasabasında bir okulu ve bir hastaneyi vurduğunu açıkladı.

Davutoğlu, Rusya ile Kürt Halk Koruma Birlikleri (YPG) milislerinin Halep´in kuzeyindeki insani koridoru kapattıklarını ve Moskova´nın, Beşar Esad veya İslam Devleti olmak üzere uluslararası topluma Suriye´de sadece iki seçenek bırakmayı amaçladığını söyledi.

Başbakan, Azez´e yönelik saldırısı devam ettiği takdirde Türkiye´nin -son birkaç gündür mevzileri ordu tarafından topçu ateşine tutulan- YPG´ye mukabele etmeye devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada ayrıca Türkiye´nin Suriye´de herhangi bir güvenlik gücü unsuru bulunmadığını söyleyerek Savunma Bakanı´nın daha önce yaptığı açıklamayı teyit etti.

Başbakan Davutoğlu söz konusu açıklamayı Kiev´de Ukraynalı mevkidaşıyla birlikte katıldığı basın toplantısında yaptı.(İngiltere,REUTERS-15 Şubat 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —