Amerika´nın desteklediği ve çoğunluğunu Kürt grupların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye´nin Rakka operasyonuna herhangi bir şekilde katılmasını istemediğini söyledi.
Amerika Savunma Bakanı Ash Carter ise Türkiye´nin Rakka operasyonunda üstlenebileceği rolle ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Amerika, Rakka´yı IŞİD´in elinden almak üzere birkaç hafta içinde operasyon başlatmayı planlıyor ve bu operasyonda ağırlıklı rolü Suriye Demokratik Güçleri´nin oynayacağını söylüyor.
Türkiye ise Rakka operasyonunda Suriye Demokratik Güçleri yerine kendisinin ağırlıklı rol üstlenmesini istiyor.
Suriye Demokratik Güçleri´nin Sözcüsü Talal Silo ise operasyona katılacak tek gücün kendileri olduğunu ve koalisyon güçlerine bu operasyonda Türkiye´nin yer almasını istemediklerini söylediklerini kaydetti.