Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 23.05.2017 16:48
Washington, Ukrayna´ya sunulan karşılıksız askeri yardımın kesileceğini doğruladı

Washington, Ukrayna´ya sunulan karşılıksız askeri yardımın kesileceğini doğruladı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Sputnik´e verdiği demeçte Wall Streeet Journal gazetesinin (WSJ) bu yöndeki haberini değerlendiren Mulvaney, Washington´un Ukrayna ve bazı ülkelere yönelik askeri yardım prensiplerini değiştirmeyi planladığını teyit etti.

Mulvaney, 'Bazı doğrudan askeri hibe programları yerine askeri kredi uygulamasına geçiyoruz. Bazı ülkelere yüzlerce milyon dolar vermek yerine, bu ülkelere kredi garantisi verebiliriz ve onlar da daha fazla askeri teçhizat satın alabilir' dedi. 

´İSRAİL VE MISIR´A SUNULAN YARDIM DEVAM EDECEK´

Mulvaney, İsrail ve Mısır´a askeri yardımların devam edeceğini de kaydetti.

WSJ, dünkü haberinde 'Ukrayna´nın yanı sıra Pakistan, Tunus, Lübnan, Kolombiya, Filipinler ve Vietnam gibi bazı ülkeler ABD´nin askeri yardımlarından mahrum bırakılabilir. Bütçenin ABD Kongresi tarafından kabul edilmesi durumunda yaklaşık 1 milyar dolar askeri kredi olarak kullandırılabilir' ifadelerine yer vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —