Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 09.04.2016 22:18
Yunanistan´daki sığınmacılar ´patlamak´ üzere

Yunanistan´daki sığınmacılar ´patlamak´ üzere

Facebook Twitter Linked-in

 

'İnsanlar, sınırların kapalı kalacağını anlıyor ve yaşadıkları hayal kırıklığı nedeniyle eylemlere başvuruyor' denen haberde, yabancı sivil toplum kuruluşlarının ve sığınmacılarla dayanışma içinde olan aktivistlerin faaliyetlerinin de sorun yarattığına dikkat çekildi.

İdomeni´de adeta sıkışıp kalan sığınmacılar, Makedonya ordusu tarafından sınıra yerleştirilen tel örgüleri dün yıkmaya çalıştı. Bölgeye gönderilen güvenlik güçleriyle sığınmacılar arasında arbede yaşandı.

İdomeni´de Avrupa´ya gidebilme umuduyla bekleyen 11 bin sığınmacı bulunuyor. Bunlardan yaklaşık bini, 14 Mart´ta uzun süren bir yürüyüşün ardından tel örgü bulunmayan bölgeden Makedonya´ya geçmiş, ancak Makedon polisi tarafından yakalanarak aynı gün Yunanistan´a iade edilmişti.

Resmi makamlara göre, Yunanistan´daki sığınmacıların sayısı, 52 binin üzerinde. Bu sığınmacıların 4 bin 725´i Pire limanında, 11 bin 290´ı da Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —