• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

ABD´li insan hakları savunucuları: Suriye saldırısı, nükleer savaş getirebilir

ABD´li insan hakları savunucuları: Suriye saldırısı, nükleer savaş getirebilir

ABD´nin Suriye´deki Şayrat Hava Üssü´ne düzenlediği saldırı hakkında bir açıklama yayımlayan ABD Birleşik Ulusal Savaş Karşıtı Koalisyonu (UNAC), saldırının ‘nükleer savaşa´ yol açabileceğini fade etti.

 

ABD Birleşik Ulusal Savaş Karşıtı Koalisyonu (UNAC), ABD´nin Suriye´deki Şayrat Hava Üssü´ne düzenlediği saldırının, bölgedeki çatışmaların ‘felaket getirecek şekilde tırmanmasına´ ve ‘nükleer savaşa´ yol açabileceğini savundu.

UNAC´ın ABD´nin saldırısına ilişkin yayınladığı açıklamada, “(ABD Başkanı Donald) Trump ve ‘Önce bombala, sonra soru sor´ tutumu, bölgedeki gerilimin felaket getirecek şekilde tırmanmasına ve nükleer savaş tehdidinin oluşmasına yol açıyor” dendi.

´TRUMP, ESAD´IN SARİN GAZI KULLANDIĞINA DAİR KANIT SUNMADI´

Açıklama metninde, “Ne Trump, ne de herhangi bir hükümet ajansı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin Suriye´nin İdlib bölgesinde IŞİD, El Kaide veya diğer muhalif gruplara karşı düzenlediği saldırılarda sarin gazı kullandığına dair kanıt sunmadı” ifadelerine yer verildi.

UNAC´ın açıklamasında ayrıca ABD´nin düzenlediği saldırının, Suriye´de ve bölgede yeni bir ‘emperyalist savaşın´ başlamasına yol açabileceği belirtildi.

ABD´nin önde gelen medya araçlarına eleştirilerin yönetildiği açıklamada, “Kurumsal medya birlik halinde savaş tamtamları çalıyor, ardından bombardımanı alkışlıyor ve bu arada Trump´ın canavarca hareketlerine destek çıkmalarına yardımcı olacak bir takım gerçekleri soruşturmaya en ufak istekte dahi bulunmuyor” ifadeleri yer aldı.

 

UNAC, başkent Washington dâhil ABD´nin onlarca kentinde askeri eylemleri protesto amaçlı savaş karşıtı eylemler düzenlemeyi planlıyor.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor