Tarih: 16.06.2018 09:52

´Trump, 25 milyon Meksikalıyı Japonya´ya göndermekle tehdit etti´

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçen hafta yapılan ve  ABD´nin çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi getirme kararı sonrası Trudeau´nun verdiği tepki yüzünden Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Trump arasında çıkan tartışmaların damgasını vurduğu zirvede başka ilginç tartışmaların da yaşandığı belirtiliyor. 

WSJ´nin zirveye katılan Avrupalı yetkililere dayandırdığı habere göre arkaplanda Trump ile diğer G7 ülkeleri liderleri arasında terörizm ve göç konularında ilginç diyaloglar yaşandı.

´ŞİNZO SENİN BÖYLE BİR SORUNUN YOK´

Habere göre bir noktada göçün Avrupa için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Trump Abe´ye dönerek ' Şinzo, senin böyle bir sorunun yok ama ben sana 25 milyon Meksikalıyı gönderebilirim ve sen de çok kısa sürede işinden olursun' dedi.

Avrupalı yetkiliye göre bu sözler salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

´TÜM TERÖRİSTLER PARİS´TE´

Aynı kaynak ardından İran ve terörizm konularının ele alındığı sırada Trump´ın bu kez de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´u hedefe aldığını ve ona ' Emmanuel sen bunu bilmelisin çünkü tüm teröristler Paris´te' dediğini öne sürdü.

TRUMP´TAN JUNCKER´E: ACIMASIZ KATİL

Trump´ın Avrupa Komisyonu Başkanı  Jean-Claude Juncker için de AB´nin ABD´li teknoloji şirketlerine yönelik tekel kurulmasını önleme  ve gümrük cezaları nedeniyle de Avrupa Komisyonu Başkanı  Jean-Claude Juncker için ´acımasız katil´ dediği iddia edildi.

Trump G7 ortak deklarasyonunu imzalamamış ve hem Trump hem de yardımcıları zirvenin ev sahibi Kanada Başbakanı´nı ´ihanet ve ikiyüzlülükle´ suçlamıştı.

Trump dün zirvedeki anlaşmazlık iddialarını Twitter´dan yaptığı açıklamada ´Yalan Haber´ olarak nitelemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —