Tarih: 08.09.2018 18:59

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı: Kuzey Kore lideri Kim, ziyaretini geciktirmek istemiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Pyeongyang´da Kuzey Kore lideri Kim´le bir araya gelen Matviyenko 'Kim, Rusya´yı ziyaret etme konusunda hazır ve istekli olduğunu doğruladı. Ziyareti geciktirmek istemediğini belirtti. Ziyaretin saati ve yeriyle ilgili çalışmalar diplomatik kanallar aracılığıyla artık başlayacak' dedi. 

Kim´in Putin´le görüşmesinin kendisi için çok önemli olduğunu söylediğini aktaran Matviyenko 'Kim, işbirliği stratejisi ve imkanlarının yanı sıra uluslar arası gündemdeki önemli konuları konuşmaları gerektiğini söyledi' diye konuştu.

Öte yandan Matviyenko, Putin´in mektubunu Kim´e ilettiğini vurguladı ama mektubun içeriği hakkında bilgi vermedi.

Matviyenko´nun aktardığına göre 1 saatten fazla süren görüşmede Kim, Kore yarımadasındaki nükleer sorununun çözümü konusunda Rusya´nn çok önemli rol oynadığını, iki ülkenin yaklaşımlarının benzer olduğunu söyledi.

´KİM, MOSKOVA İLE DOSTLUĞU SÜRDÜRECEK´

Kim, ayrıca Rusya ile dostluk geleneğini sürdüreceğini ve iki Kore´nin birleşmesinden yana olduğunu kaydetti. Matviyenko, Kuzey Kore´nin nükleer silahlardan arındırılması için teşvik edilmesi gerektiğini, ABD´nin yaptırımlarını artırmasının endişe verici olduğunu belirtti.

DOĞU EKONOMİK FORUMU´NA KATILMAYACAK

Bu arada Matviyenko, Kim´in yoğun programı nedeniyle 11-13 Eylül´de Rusya´da gerçekleşecek Doğu Ekomik Forumu´na çok istemesine rağmen yoğun programı nedeniyle katılamayacağını, ancak Pyeongyang´dan 7 kişilik bir heyetin geleceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —