Tarih: 03.03.2019 18:49

Zaharova: İngiliz basını, Skripal vakasının yıldönümünü aleni yalanlarla kutluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

İki İngiliz vekilin Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´tan Rus büyükelçi Aleksandr Yakovenko´nun KGB ve askeri istihbarat servisi Rusya Ana İstihbarat Dairesi´yle (GRU) bağlantısını araştırmasını talep ettiği haberini yorumlayan Zaharova, İngiliz basınının Skripal vakasının yıldönümünü aleni yalanlarla kutladığını vurguladı.

İngiliz The Mail gazetesi, Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya´nın zehirlenmesinin yıldönümünde İngiliz vekiller Bob Seely ve Ian Austin´in Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´a bir mektup göndererek Rusya´nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko´nun KGB ve askeri istihbarat servisi Rusya Ana İstihbarat Dairesi´yle (GRU) bağlantısını araştırmasını talep ettiğini yazdı.

The Mail´in haberine Facebook hesabından yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiliz basınının Skripal vakasının yıldönümünü aleni yalanlarla kutladığını belirtti. 

Zaharova, 'Salisbury´nin yıldönümü, İngiliz bulvar gazetelerinde hakkıyla kutlandı ve her zaman olduğu gibi algı yapıldı. En önemli Sovyet-Rus casus bulundu ve bu, Londra büyükelçimiz Aleksandr Yakovenko oldu' ifadelerini kullandı.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya 4 Mart´ta Salisbury´de zehirlenmişti.

İngiltere, olaydan Rusya´yı sorumlu tutarken Moskova yönetimi Skripallerle ilgili tüm suçlamaları reddediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —