Tarih: 05.04.2019 12:20

Zaharova: Sen ancak o Moskova´ya girersin

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Ulaştırma Birliği´nin ortak ulaştırma sahası uygulama konusunu görüşmek için bir temsilci gönderilmesi teklifinin ardından, Ukrayna Altyapı Bakanı Vladimir Omelyan Rusya´nın başkenti Moskova´ya tankla gireceğini söyledi. Buna tepki gösteren Zaharova, ABD´nin Idaho eyaletindeki Moskova kentine atıfla 'Sen ancak o Moskova´ya girersin' dedi.

Facebook hesabından dün açıklama yapan Omelyan, 'Önceki gün ‘hava trafiğini yeniden başlatalım´, bugün de ‘23 Nisan´da Avrasya Birliği ortak ulaştırma sahasını konuşmaya çağırıyoruz.´ Kesinlikle Moskova´da olacağız, hem de müttefiklerimizle birlikte. Üzerinde ‘Moskova´ya´ yazılı tanklarla” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki hava trafiği Ekim 2015´ten beri tamamen durdurulmuş durumda. Yolcu trenleri iki ülke arasında faaliyet göstermeye devam ediyor, ancak geçmişe göre sayıları katbekat azaldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Omelyan´a, ‘tankla girebileceği´ Moskova´nın ABD´de bulunduğunu şu sözlerle ifade etti: “Sevgili dostum, ‘müttefiklerinle birlikte tanklarla gideceğin´ Moskova, Idaho´da bulunuyor. Öyleyse şarkılar eşliğinde, ileri!” ifadelerini kullandı.

ABD´nin İdaho eyaletinde Moskova isimli bir kent yer alıyor.

´GİREBİLECEKLERİ TEK YER LAĞIM ÇUKURU´

Rus Senatör Aleksey Puşkov da Twitter hesabından “Ciddi ciddi Moskova´ya tankla gelmeyi planlayan tek kişi Adolf Hitler´di. Hiç olmazsa onun bir sürü tankı ve eylem planı vardı. Kiev´deki gevezelerinse ikisi de yok, tankla bir yere gitmeye yelteniyorlar. Nihayetinde girebilecekleri tek yer lağım çukuru, başka bir yer olması pek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —