• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump yine Londra Belediye Başkanı Han´a yüklendi: Tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor

Trump yine Londra Belediye Başkanı Han´a yüklendi: Tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter´da Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile ilgili 'Londra´nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı var. Han tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

Trump, İngiliz yazar ve belgesel yapımcısı Katie Hopkins´in Londra´da son 20 saatteki suç sayısına dikkat çeken “Bıçakçı-Şehirde 20 saatlik güncelleme: 2 kişi bıçaklanarak öldü, 1 kişi silahla öldürüldü, 3 kişi bıçaklandı ama ölmedi. Wandsworth & Tower Hamlets. Han´ın Londonistan´ı burası” paylaşımına yorum yaptı.​

Trump, 'Londra´nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı var. Han, tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor” görüşünü savundu.  

Donald Trump, 3 Haziran´daki İngiltere seyahatinin hemen başında, uçağının Stansted Havalimanı´na inmesinin hemen ardından ziyarete karşı çıkan Han´ı Twitter´da hedef almıştı.  

ABD Başkanı Trump mesajında, 'Anlatılanlara göre Londra Belediye Başkanı olarak çok kötü bir iş çıkaran Sadık Han, İngiltere´nin en önemli müttefiki olan ABD´nin ziyarette bulunan başkanına karşı aptalca bir edepsizlik göstermekte. Bana değil, Londra´daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik' ifadesini kullanmıştı.

Müslüman olan Han´ı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio´ya benzeten Trump, aradaki farkı Londra Belediye Başkanı´nın 'yarı boyda' olması şeklinde göstermişti.

Londra´da Trump karşıtı gösterilerde Han´ın verdiği izin çerçevesinde 'bebek Trump' şeklindeki dev bir balon da kullanılmıştı.

Trump için kırmızı halı serilmesine karşı çıkan Han, Trump´ı 1930 ve 1940´lardaki Avrupalı diktatörlere benzetmişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor