Tarih: 17.09.2016 20:04

AB Yeni Yol Haritası Arayışında

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´nin AB´den tam olarak ayrılması ne kadar süreceği belirsizliğini korusa da, AB liderleri birliğin Brexit sonrası stratejisi belirlemeye çalışıyor. Zirveye katılmayan İngiltere Başbakanı Theresa May´in ayrılma sürecini gelecek yıla kadar başlatması beklenmiyor.

AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk, Bratislava Zirvesi öncesinde 27 lidere, birliğin sorunları ve İngiltere´nin ayrılma kararının ardındaki nedenleri dürüstçe ele alma çağrısı yaptı.

AB dönem başkanı Slovakya Başbakanı Rober Fico de benzer mesajlar verdi: “Buradaki 27 başbakan ve cumhurbaşkanı olarak AB´nin bulunduğu nokta konusunda dürüst bir müzakere yapacağımıza inanıyorum. Ayrıca, bu projenin benzersizliğini ortaya koyarak sürdürmek istediğimiz konusunda birlik olmalıyız.”

Ancak AB liderleri arasında, ekonomiden, göç ve iltica başlıklarına pek çok konuna derin görüş ayrılıkları dikkat çekiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, güvenlik, birliği ekonomi ve iş imkanları açısından geleceğe hazırlamak ve Avrupalı gençliğe umut aşılamayı yol haritasının üç önemli gündem maddesi olarak sıraladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —