Tarih: 13.02.2016 10:18

ABD: PKK ile YPG arasında açık fark var

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın PYD ve YPG´ye ilişkin değerlendirmeleri sorulan Toner, 'PKK bize göre bir terör örgütüdür. Ancak PKK ile YPG arasında açık fark var. YPG konusunda Türkiye ile aynı görüşte değiliz' diye konuştu.

YPG´nin IŞİD´e karşı sahada başarılı bir mücadele verdiğini belirten Toner, 'Türkiye, PKK ile YPG arasında bir bağ görüyor. PKK´nın terör örgütü olduğu konusunda biz çok açık olduk. Ancak biz PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz' dedi.

´KİMSE SORGULAYAMAZ´

ABD ile Türkiye´nin iki dost ve müttefik ülkeler olduğunu, bunu kimsenin sorgulamaması gerektiğini söyleyen Toner, Türkiye´nin kaygılarını anladıklarını ve bu konudaki görüşmelerin sürdürüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'PYD de YPG de bal gibi terör örgütüdür. PKK nasıl terör örgütü ise onlar da terör örgütüdür. Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz. Biz hepsini tanıyoruz. Ama siz tanıyamadığınız için bölge kan gölüne döndü. Bu nasıl ortaklık anlamak mümkün değil' ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, önceki gün yaptığı açıklamada, YPG´yi terör örgütü olarak görmediklerini ve destek vermeyi sürdüreceklerini açıklamıştı. Kirby, Erdoğan´ın ´Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani´deki teröristler mi?´ sözlerine yönelik ise, 'Dostlar bile her konuda aynı fikirde olmaz' yorumunda bulunmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —