Tarih: 22.10.2016 09:31

Amerikan Sitelerine Siber Saldırı

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü, bazı popüler internet sitelerine yapılan siber saldırıları incelediklerini ve bütün olası nedenlere baktıklarını belirtti.

Servis sağlayıcı Dyn isimli şirket, Amerika´nın Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Doğu yakasında, internet kullanıcılarının, Twitter, Netflix, Spotify gibi oldukça yoğun kullanılan web sitelerine erişimin yavaşlamasınin nedeninin, sistemlerine yapılan DDoS siber saldırı sonucu olduğunu belirtti.

Şirket, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “21 Ekim sabahı, Amerika´nın doğu yakasına servis sağlayan DNS altyapımıza, küresel bir DDoS saldırısı yapıldığını tespit ettik. Bu yüzden internet erişiminde sorunlar yaşanmaktadır.”

Saldırıdan etkilenen siteler arasında Twitter, SoundCloud, Spotify, Airbnb, Reddit gibi sıkça kullanılan web siteleri var.

Öte yandan, Avrupa ve Asya´daki kullanıcıların bu saldırıdan etkilenmediği görüldü.

DDoS - ya da “Denial of Service” – saldırısı internet üzerinden çok sayıda istemci bilgisayar kullanılarak yapılan bir saldırı çeşididir. Saldırı, genelde virüs bulaştırılarak uzaktan kontrol edilen (zombi haline getirilen) çok sayıda bilgisayarın, bir sunucu bilgisayara eş zamanlı ve çok sayıda istek göndermesi sonucu düzenlenir. Bu şekilde sunucunun kapasitesi aşılır ve sunucu hizmet veremez hale getirilir. Genelde site hizmet veremez ya da çok düşük hızda hizmet verir.

Dyn firmasına göre, erişim sorunları yerel saatle sabah 7 civarında başladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —