Amerika´nın En Eski Müslüman Birliği Başkentte Toplandı

 Amerika´nın En Eski Müslüman Birliği Başkentte Toplandı

Amerikalı Müslümanlar tarafından 1920 yılında kurulan ve Amerika´nın en eski Müslüman birliklerinden biri olan “Ahmadiyya Muslim Community” başkent Washington´da 7´inci geleneksel toplantısını düzenledi. Şiddet yanlısı aşırıcı

 

Amerikalı Müslümanlar tarafından 1920 yılında kurulan ve Amerika´nın en eski Müslüman birliklerinden biri olan “Ahmadiyya Muslim Community” başkent Washington´da 7´inci geleneksel toplantısını düzenledi. Şiddet yanlısı aşırıcı hareketlere karşı mücadele, azınlık inanç gruplarına destek ve Amerikalı Müslümanları güçlendirme konulu panele Amerikalı senatörler dahil çok sayıda kişi katıldı.

Amerika genelinde 75 farklı merkezi bulunan birliğin 100´ün üzerinde yönetici ve üyesinin katıldığı toplantıda Amerikalı Senatör Jim McGovern da bir konuşma yaptı. Birlik üyeleri gün boyunca kongrede ziyaretlerde bulundu. Aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan´ın da bulunduğu çok sayıda senatör ile biraraya geldiler.

Aynı zamanda Amerika´daki ilk caminin de kurucusu olan birliğin toplantısında konuşma yapan uzmanlar 1889 yılında Hindistan´da kurulan ve 200´ü aşkın ülkede şubesi bulunan birliğin dünya genelinde o günden bu yana terör ve aşırıcılığa karşı mücadeleyi kendisine hedef seçtiğine vurgu yaptılar.

Panelde konuşma yapan Demokrat Parti Senatörü Jim McGovern Başkan Donald Trump´ın nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşan 7 ülke vatandaşlarına Amerika´ya giriş yasağı getiren Başkanlık Kararnamesi´ni eleştirdi.

McGovern, “Ben açıkçası Başkanlık Kararnameleri´ne karşıyım. Bu kararname Amerikan değerlerine aykırı, utanç verici ve bu değerlere ihanet anlamını taşıyor. Örneğin bu kararname ile insanların tedavileri konusunda çalışmalar yürüten ya da daha temiz enerji kaynakları konusunda araştırmalar yapanlar gibi birçok doktora öğrencisi Amerika´ya geri gelemiyorlar. Ama buna karşın çok umut verici şeylerle de karşılaşıyorum. Boston Havalimanı´na bu Başkanlık Kararnamesi sonrasında gittiğimde orada ellerinde ‘hoş geldiniz´ yazılı pankartlar taşıyan yüzlerce insan gördüm. Oradaki kadınlardan birine bu hangi grup diye sordum. Kadın da bana bir grup falan yok, ben ebeveynleri Hitler zulmünden kaçmış mülteci bir ailenin kızıyım ve bu kararnameye karşı olduğum için TV´de burada insanların toplandığını gördüm ve geldim dedi. Kendi yaşadığım yerde insanların kendiliğinden bu şekilde tepkiler verdiğini görüyorum. Ve kimse bu insanlardan bunu yapmalarını istemiyor. Kendileri buna karar veriyor ve tepkilerini gösteriyorlar. Bu da bana büyük bir umut veriyor” diye konuştu.

Buna karşın Amerikalı senatör araştırmaların 2015-2016 arasındaki bir yıllık süreçte Müslüman karşıtı örgütlenmelerin sayısında 3 kata varan bir artış olduğunu gösterdiğine de dikkat çekti.

Amerika´nın Sesi´ne konuşan Ahmadiyya Muslim Community basın sözcüsü Salaam Bhatti de birliğin tüm dünyada hem Müslümanlara karşı oluşan önyargıları yıkmak adına hem de Müslüman alemi içerisindeki aşırıcılara karşı mücadele ettiğini söyledi. Bhatti “Her iki durumla da başa çıkmanın yolu eğitimden geçiyor. Aşırıların yaptığı şey özellikle gençlerin beynini yıkamak ve onlara yanlış bilgiler dayatmak. Biz de bu öğretilerin İslam olmadığını anlatıyoruz. Çünkü ancak bu şekilde gerçek İslam´ı hem Müslümanlara öğreterek hem de Müslüman olmayanlara anlatarak aşırıcılık ile başa çıkabiliriz” dedi.

Birliğin Halkla İlişkiler Sorumlusu Amjad Khan da bu noktada Amerika´daki camilerin önemine dikkat çekti. Khan, “Amerika´daki tüm camiler açık kalmalı ve sonuna kadar şeffaf olmalı. Bizler Müslüman olmayan kişileri de camilerimizde ağırlıyoruz, onlar da camilere düzenli olarak gelmeliler ve gerçek İslam´ın ne olduğunu görmeliler” diye konuştu.

Khan ayrıca, Amerika´nın kültürel çeşitlilik üzerine inşa edilmiş bir ülke olduğunu hatırlatarak, Amerikalı Müslümanların da bu çeşitliliğin bir parçası olduğunu söyledi. İnanç özgürlüğünün Amerika´nın temellerini oluşturduğunu vurgulayan Khan, dolayısıyla ötekileştirmeye neden olacak bir dil kullanmaktan herkesin kaçınması gerektiğine dikkat çekti.



Engeller yapay zeka uygulamalarıyla daha kolay aşılıyor

Yapay zeka uygulamaları birçok alanda olduğu gibi engellilerin hayatına da olumlu etki ediyor.

Teknoloji

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

SEVGİLİ BAŞKANIMIZ ŞABAN GÜLBAHAR’A ŞİFALAR DİLİYORUZ

İsrail'de Gallant depremi! Savunma Bakanı sessizliğini bozdu, hükümet ortakları kovulmasını istedi!

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico 'hayati tehlikeyi atlattı'

Refah'a sığınan Filistinliler bir kez daha yerlerinden edildi

Katil İsrail medyasında panik: Refah planı suya düşecek! ABD'li gazete 'Sinwar' gelişmesini duyurdu

Türkiye'nin ardından Mısır da, Güney Afrika'nın İsrail aleyhindeki dava sürecine müdahil olacak

Ukrayna saldırdı, Rusya'ya soğuk duş! Belgorod'da 19 ölü, 27 yaralı

Ermenistan'da sivil itaatsizlik eyleminde 130'dan fazla kişi gözaltına alındı

Almatı, Azerbaycan ve Ermenistan'ı neden cezbediyor? Bu işte bir iş mi var?

Engeller yapay zeka uygulamalarıyla daha kolay aşılıyor

Hamas ve İsrail heyetleri Kahire'den ayrıldı, Netanyahu katliama devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'nin ülkemizle ilişkileri adil ve sonuç odaklı yaklaşımla yürütmesi hayati öneme sahiptir

AKYA Ağır Sınıf Harp Torpidosu'nun seri üretimine geçilerek denizaltılara teslimatına başlandı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Hamas: Ateşkesi kabul ediyoruz... Filistinliler kutluyor İsrail temkinli

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirdi

Rus basınında Gazze savaşı: "Netanyahu'nun açıklamaları Hamas'ın pozisyonunu sertleştirmesine neden oldu"

AB üyesi 26 ülkeden Netanyahu’ya “dur” çağrısı

Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 83'e yükseldi

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Yükleniyor