Tarih: 16.02.2016 16:18

Ankara,Yeni Hava Saldırılarından Dolayı Moskova´yı Uyardı

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya´yı bir kez daha sivil hedefleri vurmakla suçladı ve bunu 'savaş suçu' olarak nitelendirdi. Dışişleri Bakanlığı ayrıca Rusya´nın, saldırılarına derhal son vermediği takdirde daha ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalmasının kaçınılmaz olacağını vurguladı.

Uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü tarafından yapılan açıklamada, Suriye´nin İdlip kentindeki hastanenin vurulduğu belirtildi. MSF temsilcileri, hastaneye yapılan saldırının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a bağlı askerler tarafından düzenlendiğini düşünüyor. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Rus roketinin hastaneye düştüğünü söyledi. Suriye´nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad ise hastaneyi, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı uçakların tahrip ettiğini belirtti. ABD Başkanı Barack Obama´nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Beyaz Saray´ın Suriye´deki hastanelere yapılan saldırıları kınadığını ancak saldırıyı kimin düzenlediği noktasında kesin konuşmaya hazır olmadığını söyledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası Suriye Destek Grubunun 11 Şubat´ta Münih´te yapılan toplantısında, Suriye´de çatışmaların durdurulmasına yönelik karar alınmıştı. Ancak karara rağmen Rusya, Suriye´de sivilleri, okulları ve hastaneleri vurmayı sürdürüyor. Uluslararası hukuka aykırı ve aynı zamanda savaş suçu olan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Rusya saldırılarına derhal son vermediği takdirde daha büyük ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır.” denildi.(Rusya,Ria Novosti-16 Şubat 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —