• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Davutoğlu´ndan Merkel´e: Erdoğan´la ilgili yayınları sona erdirin

 Davutoğlu´ndan Merkel´e: Erdoğan´la ilgili yayınları sona erdirin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonla görüştü. Davutoğlu, Merkel´den Alman medyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çıkan yayınların sona erdirilmesi istedi.

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, yaşadışı göçle mücadele ve bu alanda Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016 tarihinde Brüksel´de varılan mutabakat çerçevesindeki işbirliği konuları kapsamlı şekilde ele alındı. Başbakan Davutoğlu, söz konusu mutabakatın uygulanmasının tarafların üzerlerine düşen vazifeleri yerine getirmeleriyle mümkün olduğunu, bu çerçevede Türk makamlarının mutabakatın uygulanması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

Merkel de Türkiye´de son dönemde gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar ve güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti, terörle mücadelede Almanya´nın Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, dayanışma mesajı için Merkel´e teşekkür ederek, Türkiye´nin terörle mücadeledeki kararlılığını sürdüreceğini ifade etti.

MERKEL: HÜKÜMETİN YAKLAŞIMINI YANSITMIYOR

Başbakan Davutoğlu ayrıca, son günlerde Alman medyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yönelik yayınlara dikkat çekti. Davutoğlu, ‘kabul edilemez nitelikteki bu yayınların sona erdirilmesini beklediğini´ kaydetti. Merkel ise konuyu izlediklerini, bu tür yayınların hiçbir şekilde Alman hükümetinin yaklaşımını yansıtmadığını dile getirdi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor