• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Dev Firmalardan Gazete İlanıyla Başkan Trump´a Çağrı

 Dev Firmalardan Gazete İlanıyla Başkan Trump´a Çağrı

“Sayın Başkan Trump” başlıklı ilan da, “Merkezi Amerika´da bulunan ya da Amerika´da faaliyet gösteren en büyük firmalardan bir kısmı olarak sizi, ABD´yi küresel iklim değişikliği ile ilgili Paris Anlaşması´na bağlı tutmanız ko

 

The New York Times gazetesinde bugün yer alan bir tam sayfa ilanla Başkan Trump´a küresel ısınma ile mücadeleye devam etme çağrısı yapıldı.

“Sayın Başkan Trump” başlıklı ilan da, “Merkezi Amerika´da bulunan ya da Amerika´da faaliyet gösteren en büyük firmalardan bir kısmı olarak sizi, ABD´yi küresel iklim değişikliği ile ilgili Paris Anlaşması´na bağlı tutmanız konusunda güçlü bir şekilde uyarıyoruz” deniliyor.

İlanın altında imzası bulunan firmalar, küresel ısınmanın getirdiği olumsuzlukların iş dünyasını ve yeni yatırım olanaklarını nasıl tehdit ettiğini kısaca özetliyorlar. Buna göre firmalar küresel ısınmaya karşı alınan önlemlerin rekabeti güçlendirir nitelikte olduğunu, yeni istihdam olanakları yarattığını, büyümeye katkı sağladığını ve iş dünyasına yönelik doğal afetler kaynaklı riskleri azalttığını savunuyorlar. 

Tam sayfa ilanın altında teknoloji ve endüstri dünyasının önde gelen şirketlerinin imzaları bulunuyor. Teknoloji devleri Apple, Microsoft, Intel, Facebook, Google, Adobe, Hewlett Packard, Salesforce, Schneider Electric ve Johnson Controls, şirketleri ile ünlü giyim firması GAP ve Timberland Nautica gibi markaların üreticisi VF Corporation, çikolata ve şekerleme üreticisi Mars, finans kurumu Morgan Stanley, gıda ve temizlik ürünleri üreticisi Unilever, enerji şirketleri National Grid ve PG&E, teknik ekipmanlar üreticisi Ingersoll Rand ilanında altında imzası bulunan dev şirketler.

Başkan Donald Trump seçim kampanyasından bu yana küresel ısınmaya inanmadığını bunun Çin tarafından ekonomik olarak Amerika´nın önünü kesmek için uydurulmuş bir yalan olduğunu ve Amerika´yı Paris Zirvesi´nde varılan küresel ısınmayı önlemeye yönelik anlaşmadan çekeceğini söylemişti. Trump ayrıca Senato´ya sunduğu bütçede küresel ısınmaya karşı araştırmalar yapan federal kurumların bütçelerinde de büyük kesintiler önerdi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor