Tarih: 27.04.2016 22:31

Ekonomilerimiz Birbirini Tamamlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ISNA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve üyeleri salı günü İran Büyükelçisi ve elçiliğin ekonomi alanında çalışanlarıyla bir araya gelerek iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede İran Büyükelçisi Tahiriyanferd, iki ülke cumhurbaşkanının ilişkilerin geliştirilmesi ve bunun için özel temsilcilerin seçilmesi üzerinde durduğuna işaret ederek “İran ve Türkiye üst düzey yetkilileri, daima ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, özel sektörler arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve 30 milyar dolar vizyonuna ulaşmak gerektiğini vurguladılar.” dedi.

Tahiriyanferd “Bu ikili kararın gerçekleşmesi doğrultusunda iki ülkenin diplomasi organları tüm gücünü bu yola yönelttiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cevdet Yılmaz, Ruhani tarafından da Vaizi, ilişkilerin geliştirilmesi ve mevcut sorunların giderilmesi için tam yetkili ve vekil olarak belirlendi.” dedi.

Türkiye´nin ticari ve ekonomik alanlarındaki başarılı deneyimlerine işaret eden Büyükelçi “İran, Türkiye´nin, ekonominin farklı alanlarındaki tüm deneyimlerinden faydalanmaya ve iki ülkenin özel sektörleri arasında ilişkilerin geliştirilmesini desteklemeye hazırdır.” dedi.(İran.ISNA-26.04.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —