• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fransız siyasetçi: Soljenitsin, Batı´ya yaptığı manevi tükeniş uyarısında haklıydı

 Fransız siyasetçi: Soljenitsin, Batı´ya yaptığı manevi tükeniş uyarısında haklıydı

10 yıl önce hayatını kaybeden Nobel Edebiyat ödüllü Rus yazar ve düşünce adamı Aleksandr Soljenitsin´le bizzat tanışıklığı olan Fransız siyasetçi Philippe de Villiers, Soljenitsin´in Batı´nın manevi tükenişi konusundaki tespitind

 

3 Ağustos 2008´de hayatını kaybeden Soljenitsin´in 10. yıldönümü vesilesiyle Le Figaro´ya demeç veren de Villers, Soljenitsin´in Vendee Ayaklanması anıtının açılışında yaptığı Batı´nın manevi tükenmişlikle karşı karşıya olduğu uyarısının haklılığının görüldüğünü belirtti.

Villiers, 'Batılı ülkeler, önceden özgürlüğün merkeziyken bugünse ABD´nin ve tüketim toplumunun esirleri durumundalar' dedi.

NATO´nun eskiden özgür dünyayı temsil ettiğini ancak artık her şeyin kökten değiştiğini kaydeden Fransız siyasetçi, 'Günümüzde Rusya, tüm devrim ideolojilerinden kurtulmuş durumda ve özgür dünyayı temsil ediyor' diye vurguladı.

´RUSYA PUTİN SAYESİNDE ULUSLARARASI SİSTEMİN MERKEZİNDE´

De Villiers, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e sempati duyduğunu da söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 'Putin´in ülkesinin sosyal, kültürel ve manevi yaşamını iyileştirme çabaları, hem kendisine hem de Rusya halkına itibar kazandırdı. Rusya, Putin sayesinde Çin ve Hindistan ile birlikte küresel sistemin merkezinde bulunuyor ve tek kutuplu düzene karşı çıkıyor.'



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor