Tarih: 02.11.2016 07:46

‘Gülen´in Darbe Girişimine Karıştığı Görüşü Ciddiye Alınabilir´

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey bir yetkili Türkiye´nin ileri sürdüğü şekilde Fethullah Gülen´in 15 Temmuz darbe girişimine dahil olduğuna dair görüşü ciddiye almak için nedenler bulunduğunu söyledi.

Ankara, Amerika´nın Fethullah Gülen´i iade etmesini istiyor. Fethullah Gülen ise darbe teşebbüsüne karıştığını reddediyor. Gülen darbe girişimini kınadığını söylüyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türk hükümetinin Gülen ile ilgili suçlamalarını ciddiye almak için önemli gerekçeler olduğunu kaydetti. Ancak Amerika ayrıca Gülen´in iadesi konusunda Türkiye´nin az kanıt sunduğunu belirtiyor.

Aynı yetkili, Gülen tarafından yönetilen kuruluşların şüpheli yapısı ve finanmanı olduğunu bildirdi. Yetkili, Gülen´in takipçilerinin darbe teşebbüsüne katılmış olabilecekleri iddiasının ‘inandırıcı´ olduğunu da kaydetti.

Yetkili, darbe girişimi sonrası alınan önlemlerin otoriter ülkelerde yaşananları hatırlattığını söyledi ve Washington´ın Ankara´ya hem özel hem de kamuoyunda demokratik normlara uyması yönünde çağrı yapacağını da söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —