Hollande Yalnızca Clinton İçin Hazırlanmış
Amerikan seçimlerinden en çok etkilenecek ülkelerin başında Fransa geliyor. Zira 2017 Mayıs ve Haziran aylarında iki turlu olarak yapılacak Fransa´da yükselen aşırı sağ Front National´in zaferi de ülkenin en büyük korkulu rüyası.
Amerikan seçimlerinden en çok etkilenecek ülkelerin başında Fransa geliyor. Zira 2017 Mayıs ve Haziran aylarında iki turlu olarak yapılacak Fransa´da yükselen aşırı sağ Front National´in zaferi de ülkenin en büyük korkulu rüyası. Dolayısıyla Trump´ın daha zaferi kesinleşmeden Fransa´dan ilk kutlama FN lideri Marine Le Pen´den geldi. Cumhurbaşkanı François Hollande´ın ise Elysee´deki diplomasi kurmaylarıyla yalnızca Hillary Clinton´ın zaferini kutlayan bir ön açıklama hazırladığı ortaya çıktı. Fransız Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault ise, 'Müttefikimiz Amerika Birleşik Devleri ile dünyanın istikrarı ve barış için birlikte çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Amerikan seçimlerinde Donald Trump´ı açıktan destekleyen tek politikacı olan aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, Trump´ı kutlayan ilk politikacı oldu. Ülkedeki tüm anketlerde birinci parti görünen FN´in lideri Le Pen, resmi sonuçları beklemeden Twitter hesabından saat 07:20´de geçtiği bir tweet ile Trump´ın zaferini 'Amerika Birleşik Devletleri´nin yeni Başkanı Donald Trump´ı ve özgür Amerikan halkını kutluyorum' sözleriyle kutladı. Le Pen gün içinde konuyla ilgili daha geniş bir değerlendirme yapacağını da açıkladı.
Elysee Clinton için hazırlanmış
Saat farkı nedeniyle seçimlere bir gün önceden hazırlanan Elysee Sarayı kurmaylarının, yalnızca Hillary Clinton´ın zaferi için bir açıklama hazırladıkları ortaya çıktı. RTL Radyosu´ndan duyurulan ve Fransız medyasında yayılan habere göre, Hollande´ın diplomasi kurmayları bir gece önce yalnızca tüm anketlerin favori gösterdiği Hillary Clinton´ın zaferini öngören bir açıklama hazırladı.
Dışişleri Bakanı Ayrault: 'ABD ile çalışmaya devam edeceğiz'
Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, France 2 Televizyonu´na yaptığı açıklamada, 'Fransa, müttefiki Amerika Birleşik Devletleri ile çalışmaya devam edecektir. Dünya barışı ve istikrarı için birlikte çalışmaya ihtiyacımız var' dedi. Ancak seçim sonuçlarının sürpriz olduğunu saklamayan Ayrault, Trump´ın zaferini 'Amerikan halkının seçimini anlamaya çalışıyorum' sözleriyle yorumladı. Ayrault, Suriye krizi, COP 21 diye adlandırılan ve Amerika´nın da altına imza attığı Dünya İklim Anlaşması´nın geleceği ve İran´ın nükleer çalışmaları konusunda yeni yönetimin nasıl bir politika izleyeceğine açıklık getirmesini beklediklerini belirtti.
Fransız Dışişleri Bakanı Ayrault, 'Soğukkanlılığımızı koruyarak Beyaz Saray´ın yeni sahibinin ne yapacağını görmemiz lazım. Çünkü bugüne kadar dile getirdiği vaatler endişe uyandırıyor. Zaten belirsiz hatta giderek daha sert bir şekilde değişen tehlikeli bir dünyada yaşamaktayız. Sonuçları anlamaya çalışıyorum. Yükselen endişeleri görüyorum. Pek çok soru işareti var. 2008 krizi Amerikan topraklarında çok derin izler bıraktı' diye konuştu.
Fransız solunda korku
İktidardaki Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis ise, 2017´de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bölünen Fransız solunu uyaran bir tweet attı. Cambadelis, 'Bu sola bir uyarıdır. Sorumsuz ve çocukça davranışlarımıza devam edelim, böylece Fransa´da da Marine Le Pen gelir' dedi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
