• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

İnovasyon Ve Bioteknoloji Merkezi Kurulacak

 İnovasyon Ve Bioteknoloji Merkezi Kurulacak

Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulacak 5 milyon lira bütçeli İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin proje protokolü, DOKA ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yetkilileri arasında imzalandı.

 


Son-An Gazetesi

Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulacak 5 milyon lira bütçeli İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin proje protokolü, DOKA ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yetkilileri arasında imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, düzenlenen törende, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin bölge için önemli bir proje olduğunu söyledi. Projenin 5 milyon liralık bütçesinin DOKA Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını belirten Kaldırım, “Gerek inovasyon gerekse Ar-Ge kültürünün geliştirilmesi noktasında hem fiziki mekânların hem de insan kaynağı zemininin hazırlanması projeyi değerli hale getirdi. Türkiye´de benzeri olmayan bir proje, bu şekilde uygulanmış olacak.” diye konuştu.

Kaldırım, projenin hem biyoteknolojiyi hem inovasyonu hem de Ar-Ge´yi bir araya getirecek iş alanlarında yeni bir proje olduğuna dikkati çekerek, “Ülkemizin dönüşüm programlarına baktığımız zaman, yüksek teknolojiye geçme, katma değer üretme ve bunun içinde de biyoteknoloji ve inovasyon önemli bir yer edinmiştir. Bölge merkezi olarak Trabzon´un 3 yıl öncesinden bu çalışmalara başlaması ufuk açıcı ve yön belirleyici oldu.” ifadelerini kullandı. Ar-Ge projelerinin desteklenmesiyle ilgili Meclisten yeni bir kanun çıktığını anımsatan Kaldırım, “Kanunda bu tür alt yapıların gelişmesine yönelik projelerin desteklenmesi de yer alıyor. Hem ulusal politikalar ve stratejiler doğrultusunda hem de Türkiye´nin ve bölgenin biraz daha katma değere yönelmesi noktasında ciddi katkı sağlayacak çalışma olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaldırım, Trabzon´da teknik üniversite bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu tür çalışmalar, üniversiteyi daha odaklı hale getirecektir. Proje bölge üniversitelerinin ve sanayinin kapasitesini daha fazla arttıracaktır. Sanayiye de ciddi katkı verecektir. Bölgemizde sanayi kuruluşlarımız Ar-Ge´ye önem veriyorlar ancak bu tür çalışma yapabilecekleri bir ortam yok. Bu çalışmalar onlar için de bir zemin oluşturacaktır. Sürdürülebilirliğini sağlama konusunda sadece kendisine değil, bölgedeki sanayiciler ve üniversiteler de dâhil olmak üzere birçok kesime katkısı olacaktır.” TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu´nun projeyle ilgili gelecekte butik de olsa bunun bir üniversiteye dönüşmesi yönünde tespiti bulunduğunu anımsatan Kaldırım, şunları kaydetti: “Ben bu tespiti önemli buluyorum. Gelecekte teknolojik altyapısı yüksek olanaklara sahip bir merkez haline gelebilecek bir temele sahip. TTSO öncülüğü yapıyor bizler proje doğrultusunda desteklerimizi sunuyoruz. Bölge adına kendilerine ve üniversitemize teşekkür ediyorum. Proje bu seviyede kalmayacak, yeni çalışmalarla gelişecek ve büyüyerek bölgemize, ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır.” Hacısalihoğlu ise Teknokent alanında yapılması planlanan proje ile geleceğe dönük özellikle yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine yönelik altyapıyı kurma hedefini taşıdıklarını söyledi. Trabzon´un, üniversitenin gücünden de yararlanarak böyle bir altyapı oluşturduğunu anlatan Hacısalihoğlu, “Bu zeminin oluşmasında emeği geçen DOKA Genel Sekreteri Kaldırım ve üyeleri ile çalışan uzmanlara teşekkür ediyorum. TTSO olarak başlattığımız inovasyon odaklı çalışmalarımızı böylelikle daha ileri götürmeye yönelik adımları atmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. Kaldırım ve Hacısalihoğlu, konuşmaların ardından proje protokolünü imzaladı. AA (İstanbul,Son-An Gazetesi-22.02.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor