Tarih: 09.12.2016 09:02

Kerry ve Lavrov Halep´i Konuştu

Facebook Twitter Linked-in

 

Halep´te ateşkes sağlanması için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Almanya´nın Hamburg kentinde biraraya geldi

John Kerry, Halep´te ateşkes sağlanması konusunda umutlu olduğunu söyledi, bununla birlikte bazı kesin cevaplar beklediğini kaydetti.

Kerry, AGİT Konferansı için bulunduğu Almanya´nın Hamburg kentinde Lavrov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada bir formül üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Bir ilerleme sağlanıp-sağlanmayacağı konusunda düşünceleri sorulan Kerry, “Emin değilim ama umutluyum” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryab ise, Moskova´nın Halep´te ateşkes konusunda Amerika ile anlaşmaya yakın olduğunu kaydetti.

Sergei Ryabkov anlaşmaya yakın olduğunu ama beklentiyi yüksek tutmamak gerektiğini de söyledi.

148 engelli Halep´ten çıkartıldı

Uluslararası Kızılhaç ise Şam rejiminin kontrolüne geçen Halep´in Antik Kent bölgesinden 148 engelliyi tahliye ettiğini bildirdi.

Kızılhaç, kentin bir bölümünde çatışmaların durmasıyla tahliyeye başlandığını duyurdu. Tahliyenin, Suriye Kızılay´ı ile birlikte yapıldığı kaydedildi.

Rejim güçleri, muhalifleri çıkardıktan sonra bölgeyi güvenli hale getirmişti.

Esat: “Halep´in alınması büyük kazanım olur”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Halep´in geri alınmasının hükümeti için büyük kazanım olacağını ancak bunun Suriye´deki savaşı bitirmeyeceğini kaydetti.

Devletin sahibi olduğu el-Watan gazetesine konuşan Esat, güçlerinin Halep´te teröristlere ve Suriye´yi bölmeye çalışanlara karşı savaştığını söyledi.

Esat, “Halep´in özgürleştirilmesi bu projeye büyük darbe olacak” dedi.

“Şam, Humus ve Halep´in rejimin kontrolünde olmasıyla teröristlerin elinde kartı kalmayacak” diyen Esat devamla “Ancak gerçekçi olalım bu savaşın bittiği anlamına gelmiyor,” dedi.

Bu arada merkezi Cenevre´de bulunan Halep Yerel Konseyi 150 bin kişinin Halep´in doğusunda ölüme terkedildiği görüşünü savundu.

Halep Yerel Konseyi Başkanı, son 26 günde 800´den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, 3.000 ila 3.500 kişinin de yaralandığını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —