Tarih: 31.03.2016 12:55

Kurtulmuş´tan ´ikinci Sykes-Picot´ açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kastamonu´nun bir tarafıyla evliyalar bir tarafıyla da kahramanlar şehri olduğunu anlattı. Polis ve askerlere ilişkin gelen ölüm haberlerin insanın içini kanattığını vurgulayan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

´TERÖR VATANDAŞ EVİNDEN ÇIKAMASIN İSTİYOR´

Gerçekten büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Böyle bir ortamda milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü göstermesi bakımından milli kültürümüzün en önemli illerinden birisi olan Kastamonu´nun bu etkinliğini Ankara´da düzenlemiş olması da ayrıca değerlidir, önemlidir. Terör, vatandaş korksun, içine kapansın, evinden dışarı çıkmasın istiyor.

Terör ne istiyor? Hükümet, Türkiye´nin ekonomik olarak gelişmesi noktasındaki, reformları noktasındaki adımlarını atmasın, yollarını yapmasın, köprülerini yapmasın, ekonomik kalkınmasını yapmasın, Türkiye´deki önemli reform adımlarını atmasın, Meclis anayasayla 12 Eylül´ün o anti demokratik yasalarını tasfiye ile uğraşmasın, hükümet de Meclis de içine kapansın ancak terör gündemiyle işgal edilsinler ve onun dışında bir şey yapmasın istiyorlar.

´BOYUN EĞECEK MİLLET DEĞİLİZ´

Tam bu çevrelerin, bu şer niyetlerine inat biz her yerde korkmadığımızı, yılmadığımızı, bir ve beraber olduğumuzu, yek vücut olarak 78 milyon teröre ´hayır´ dediğimizi haykırmak mecburiyetindeyiz. Biz 3-5 tane terör çetesinin, onların arkasında ikinci Sykes-Picot´u bu memlekete 100 yıl sonra yaşatmak isteyen birtakım uluslararası karanlık odakların planlarına boyun eğecek bir millet değiliz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —