Tarih: 01.07.2017 11:05

Molenbeek Belçika´nın silikon vadisi mi oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sosyal girişimler ve sosyal yenilikçiler toplumdaki eşitsizliği azaltır. Ürünleri, hizmetleri veya iş modelleri ile kişileri topluma entegre etmeye teşvik eder.

Business Planet Brüksel´in Molenbeek bölgesinin merkezinde yer alan Molengeek´e gitti.

MolenGeek

Faruk Can, Euronews: 
“Business Planet Bürüksel´in Molenbeek şehrinde, Molengeek adlı dijital teknolojiler eğitim ve geliştirme merkezinin kurucusu İbrahim Ouassari ile birlikte olduk. Kendisine Molengeek´in amacı nedir? diye sorduk.

Ibrahim Ouassari: 
“Molengeek´in ilk hedefi herkese ulaşılabilir teknoloji, girişimcilik ve yenlikçilik imkanları sağlamak. Merkezde kişilerin akademik geçmişine, diplomasına ya da derecesine bakılmaksızın, girişimci olmaya ve projeler geliştirmeye önem veriyor.”

Bu girişimcilerden Charles Vosters ile tanıştık. Charles, bir hukuk öğrencisi. Kendisi diğer iki arkadaşı ile birlikte projelerinde şirketlere serbest öğrenci danışmanlar tedarik etmek üzere dijital platform oluşturma fikrini ortaya atarlar. Böylece bilgi teknolojileri, pazarlama, iletişim gibi alanlarda elemana ihtiyaç duyan şirketlere yetenekli ve istekli öğrenciler bulmaya başlarlar.

Charles: “Serbest misyonlar vasıtasıyla öğrencilerin yeteneklerini geliştirmede ve girişimci olmalarında yardımcı oluyoruz. Bu sebepten yolumuz Molenbeek´de Moleengeek´e düştü.” dedi.

Charles, Skiliz adlı şirketini 5 ay önce kurdu ve şirket şimdiden gelir sağlamaya başladı. Molengeek´in beyin fırtınalarıyla ona çok yardım ettiğini ve girişimci ağını artırdığını belirtiyor.

Skiliz tek örnek değil. 2015´te kurulan Molengeek, topluluğunda 200´den fazla kişiye ve devam eden 15 projeye ve 4 şirkete sahip.

Charles´dan kısa vadede hedeflerini öğrenmek istediğimizde “Şu anda 400 öğrencimiz ve 25 kurumsal müşterimiz var. Yıl sonuna kadar 3 bin öğrenciye ve 400 kurumsal müşteriye ulaşacağız.” şeklinde yanıt alıyoruz.

İbrahim Ouassari´ye neden herkes için iş geliştirme merkezi kurduklarını şöyle açıklıyor:
“Bu yaşadığım deneyimden kaynaklanıyor. Ben 13 yaşında okulu bıraktım ve 20 yaşında bir tesadüf eseri bilgisayarı keşfettim. Teknoloji dünyası bana bir çok fırsat sundu. Şimdi 4 şirketim ve 20 çalışanım var. Herkesin bu fırsatları yakalayabileceğini başkalarına da göstermek istiyorum.”

Kurucular İbrahim Ouassari ve Julie Foulon için Molengeek rakamların ötesinde. Teknoloji becerilerini geliştirmek isteyen tutkulu herkesi kabul ediyorlar. Onlardan tek isteği Molengeek topluluğu için gönüllü çalışmaları. Bilgisayar programcılığı için diploma şartı aranmaksızın tamamen ücretsiz yazılım geliştirmeyi öğretiyorlar.

Dikkatleri üzerine çeken Molengeek, Belçika Hükumeti, Google ve Samsung´dan destek alıyor. Ayrıca Avrupa Komisyonu ile yeni projeler üzerinde çalışıyorlar.

İbrahim, Molengeek için bir sonraki hedefin bilgisayar programcılığı okulunu büyütmek olduğunu söylüyor. “Yoğun bir talep var ve biz taleplerin her birini karşılamak istiyoruz. Bir başka proje ise Molengeek için yatırım fonları oluşturmak. Çünkü buradaki arkadaşlar diplomasız oldukları ve Molenbeek´ten geldikleri için mali destek bulmaları zor oluyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —