New York´ta Olağanüstü Hal İlan Edildi

 New York´ta Olağanüstü Hal İlan Edildi

Vali Cuomo, New York´ta toplu taşımacılıktan sorumlu kamu kuruluşu Metrosunu işleten Metropol Ulaşım İdaresi´den (MTA) acilen ek bir milyar dolar kaynak bulunmasını istedi.

 

New York Valisi Andrew Cuomo New York´ta olağanüstü hal ilan etti. Eyalette şimdiye kadar doğal afetler, hava şartları ve terör gibi gerekçelerle ilan edilen ‘Olağanüstü Hal´ kararının gerekçesi son haftalardır giderek artıp bir krize dönüşen New York Metrosunda yaşanan aksaklıklar ve olumsuz koşullar oldu.

Son bir aydır New York metrosunda meydana gelen sefer iptalleri, gecikmeler ve kazalar ulaşımlarını metroyla sağlayan kent sakinleri için işkenceye dönüşmüştü. Uzun bir süredir yerel basının manşetlerini, televizyonların birinci haberi olarak verilen metroda yaşanan olumsuzluklar büyük tepkilere neden olmuştu.

‘Metro raydan çıktı en az 39 kişi yaralandı´

Önceki gün Harlem´de bir metro vagonunun raydan çıkması sonucu aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu en az 39 kişinin yaralanması bardağı taşıran son damla oldu.

New York Valisi Cuomo, metro onarımları ve yeni düzenlemeler yapılması için kentte olağanüstü hal ilan etti. Acil düzenlemeler için yeni bir kararname imzalayacağını söyledi.

Vali Cuomo, New York´ta toplu taşımacılıktan sorumlu kamu kuruluşu Metrosunu işleten Metropol Ulaşım İdaresi´den (MTA) acilen ek bir milyar dolar kaynak bulunmasını istedi.

Vali Cuomo, gerekli onarımların yapılması, yeni araç ve ekipman tedarikininin sağlanması, metro hizmetinin iyileştirme çabalarınıN hızlandırılması için yeni bir kararnameye imza atacağını açıkladı. Vali Cuomo, New York Metrosu´nda yaşanan aksaklıklardan sorumlu olan kuruluşları da sert bir dille uyardı.

‘İşkenceye dönüşen metro seferlerinde acilen düzenleme yapılacak´

New York Valisi Cuomo, metro sisteminin kötü performansının artık kabul edilemez bir hale geldiğini belirterek MTA´in yeni başkanı Joseph J. Lhota´ya 30 gün içinde yeni bir düzenleme planı hazırlamasını emrettiğini söyledi.

Vali Cuomo, imzalayacağı yeni kararnameylekent sakinleri için adeta bir işkenceye dönüşen metro taşımacılığıyla ilgili gerekli düzenlemelerin acilen yapılacağı belirtti.

‘Gecikmeli sefer sayısı rekor düzeyde arttı´

Geçtiğimiz ay çok sayıda metro seferi elektrik kesintisi iddiasıyla yolda kaldı.

Havalandırmanın çalışmaması ve karanlık nedeniyle pek çok yolcu korku dolu anlar yaşadı. Mayıs ayında 28 bin gecikmeli seferin yapıldığı New York metrosunda Haziran ayında bu rakam 70 bin sefere yükseldi.

Önceki gün Harlem´de raydan çıkan metro en az 39 kişinin yaralanmasına neden oldu. Son ay içerisinde metroda yaşanan gecikmeler, New Yorklular için bir kabusa dönüştü.

Günde altı milyon kişi metroyu kullanıyor

New York metrosunda kent sakinlerinin büyük tepkilerine yol açan olumsuzluklar ise şöyle;

Metro istasyonlarında, taciz, şiddet, gasp ve hırsızlık olayları rekor sayıda arttı.

112 yıllık metro düzeninde sinyal sistemindeki arızalar ve gecikmeler nedeniyle vagonlar kapasitesinin üzerinde yolcu almaya başladı. Aşırı yoğunluktan çok sayıda yolcu rahatsızlandı. Son ay içerisinde bu sayıda rekor artış gözlendi.

 

90´lı yıllarda günde ortalama dört milyon kişinin seyahat ettiği New York metrosunda bu rakam günümüzde altı milyon kişiye yükseldi.Artan yolcu sayısına rağmen gerekli düzenlemeler, ek hatlar, yeni istasyonlar ve vagon sayısı arttırılmadığı için kentte alarm veren metro sistemi çöktü.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading