Tarih: 27.09.2016 21:40

New York´ta Uyuşturucu Laboratuvarında Patlama: İtfaiye Şefi Öldü 20 Kişi Yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

 

New York´ta, meydana gelen patlamada, bölge itfaiye şefi Michael Fady öldü. Çoğunluğu itfaiyeci ve polis olmak üzere 20 kişi de yaralandı.

Hastanede tedavileri süren yaralılar arasında, 9 itfaiyeci, 6 polis, 3 elektrik onarım görevlisi ve iki sivilin bulunduğu açıklandı.

Bölge itfaiye ekipleri, sabah 06.20´de yapılan gaz sızıntısı ihbarının ardından belirtilen adrese gitti. Gaz sızıntısını ihbarıyla geldikleri evin, bir uyuşturucu laboratuvarı olduğunu fark eden itfaiye ekipleri, derhal polise haber verdi. Çok sayıda polis ekibi de olay yerine sevk edildi.

Güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri ve diğer görevlilerin gaz sızıntısının olduğu iki katlı evde çalışma yaptığı sırada, çok şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından başlayan yangına yaklaşık yüz kişiden oluşan itfaiye ekibi anında müdahale etti.

Semt sakinleri patlamanın çok şiddetli olduğunu belirterek, “ Terör saldırısı olduğunu düşündük. Bomba patladı zannettik,” dedi. Patlamanın ardından Manhattan´ı, Bronx semtine bağlayan oto yolların bazıları trafiğe kapandı. Metro seferlerinde aksama meydana geldi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York Emniyet Müdürü (NYPD) James O´Neill ve New York İtfaiye Teşkilatı Müdürü (FDNY) Daniel Niro, The Allen Hastahanesi´ nde yaralıları ziyaret ettikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan, de Blasio, itfaiye şefinin Yaralılarının durumunun iyi olduğunu söyledi.

New York İtfaiye Teşkilatı Müdürü (FDNY) Daniel Niro, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi, “ Michael, tam 17 yıldır ‘FDNY´ da çalışıyordu. İtfaiye teşkilatı bir yıldızını kaybetti. Bir kahramanını kaybetti. Ailemizin önemli bir üyesiydi. Bizim için çok hüzün dolu bir gün” dedi.

New York Polis Müdürü O´Neill, olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, “Trajik bir gün yaşıyoruz. Patlama ve bağlantılı konular şu anda soruşturma aşamasında muhtemelen uyuşturucu imal edilen bir ev “ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —