• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Obama: İran aldatmaya kalkışırsa yakalarız

 Obama: İran aldatmaya kalkışırsa yakalarız

İran´a yönelik yaptırımlarının süreceğini söyleyen ABD Başkanı Barack Obama, 'Nükleer anlaşma altında İran, nükleer bir bombaya sahip olamayacak. Eğer İran aldatmaya kalkışırsa, yakalarız' dedi.

 

Obama, İran´la nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın uygulanmaya başlanması ve İran´da tutuklu bulunan bazı Amerikalıların serbest bırakılmasına ilişkin Beyaz Saray´da kameralar karşısına geçti.

Anlaşmada uygulama safhasına geçilmesinden sonra ´uyanık´ olmayı sürdüreceklerini belirten Obama, 'Eğer İran aldatmaya kalkışırsa, eğer onlar gizlice nükleer bombaya sahip olamaya çalışırsa, yakalarız' ifadesini kullandı.

İran´ın nükleer bombaya sahip olmasını önlemek için dün önemli bir adım atıldığını hatırlatan Obama, geçtiğimiz günlerde de Basra Körfezi´nde İran tarafından alıkonulan ABD botları meselesinin çok kısa sürede çözüldüğünü anımsattı.

´YENİ YAPTIRIMLAR GETİRİYORUZ´

İran´ın insan haklarını ihlal eden eylemlerinden, terörizme verdiği destekten ve balistik füze programından dolayı bu ülkeye yönelik yaptırımlarının süreceğinin altını çizen Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu yaptırımları güçlü bir şekilde uygulamayı sürdüreceğiz. Örneğin İran´ın son dönemdeki balistik füze denemesi uluslararası yükümlülüklerinin bir ihlaliydi. Bunun sonucu olarak da ABD, İran´ın balistik füze programına katkı sundukları için bazı birey ve şirketlere yaptırım getiriyor. Bu konuda uyanık olmayı sürdüreceğiz.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor