Tarih: 11.02.2016 18:03

Sınırları Açın Demek´´İkiyüzlülük´´

Facebook Twitter Linked-in

 

Thomas Escritt

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu çarşamba günü Suriye hükûmet güçlerinin Rusya´nın desteğiyle Suriye´nin kuzeyindeki Halep kenti çevresinde bilinçli bir etnik temizlik yürüttüğünü söyledi.

Lahey´de Hollandalı mevkidaşıyla bir basın toplantısında, 60 bin göçmenin şiddetten kaçarak Türkiye sınırına geldiğini ve Türkiye kapılarını kapatmayacak olsa da önceliğin bu kişilere Suriye içinde yardım sağlamak olduğunu söyledi.

Davutoğlu şöyle konuştu: 'Bu saldırıların amacı Suriye´de etnik bir temizlik yürütülmesidir. Rejim yanlısı olmayan bütün Suriyelilerin Suriye´den çıkarılması için bilinçli bir etnik temizlik yürütülmektedir. Dolayısıyla biz her kabul ettiğimiz mülteciyle aslında bir anlamda onların bu etnik temizlik hedefine yardım etmiş gibi oluyoruz.'

Suriye hükûmet güçleri, Rus hava saldırıları ve İranlı ve Lübnanlı Hizbullah savaşçılarının desteğiyle Halep çevresinde büyük bir saldırı başlattı.

BM salı günü Halep´in asilerin elindeki bölümü kuşatılırsa yüz binlerce sivile gıda ulaştırılamayacağı uyarısında bulundu. Hem BM hem de AB Türkiye´den kapısını açmasını istedi.

Davutoğlu, Rusya´nın hava saldırılarını durduramayanların Türkiye´den sınırlarını açmasını istemesinin ikiyüzlülük olduğunu söyleyerek, Türkiye´nin beş yıllık savaş boyunca 2,6 milyondan fazla mülteci aldığına dikkat çekti.

Davutoğlu Suriyeli Kürt PYD´yi de Rus güçleriyle iş birliği hâlinde sivillere saldırmakla suçlayarak savaş suçu işlediğini söyledi.(İngiltere,REUTERS-10 Şubat 2016)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —