Sırp Lider Amerika´nın Sesi´nin Haberini Doğruladı

 Sırp Lider Amerika´nın Sesi´nin Haberini Doğruladı

Bosna Hersek´teki iki özerk devletten biri olan Sırp Cumhuriyeti´nin lideri Milorad Dodik, Amerika´nın Sesi Bosna Yayın Bölümü´nün ortaya çıkardığı lobicilik faaliyetini kabul etti. Dodik, Amerika´da lobi faaliyetleri için yaklaşık 30

 

Bosna Hersek´teki iki özerk devletten biri olan Sırp Cumhuriyeti´nin lideri Milorad Dodik, Amerika´nın Sesi Bosna Yayın Bölümü´nün ortaya çıkardığı lobicilik faaliyetini kabul etti. Dodik, Amerika´da lobi faaliyetleri için yaklaşık 30 milyon dolar harcadığını kabul etti

Bosna Sırp Cumhuriyeti´nin lideri olan Dodik, Washington´da faaliyet gösteren lobi şirketlerine yaklaşık 30 milyon dolar ödediğini doğruladı.

Bosna Haber ajansı FENA´nın haberine göre Dodik, “ABD´de son 10 yıldır belli kurumlarla iletişimde olduğumuz zaten bilinen bir konu. Bu sayede geçmişte Sırp Cumhuriyeti olarak kendimizi iyi bir şekilde konumlandırabildik ve bazı sorularla ilgili gerekli açıklamaları yapabildik. Harcandığı süre göz önüne alınırsa bu, o kadar da büyük bir para değil” dedi.

Amerika´nın Sesi Bosna Yayın Bölümü, hafta başında, Dodik´in lobicilik faaliyetlerine 29 milyon 635 bin dolar harcadığını ortaya çıkarmıştı. Haber, yerel basın kuruluşları ve sosyal medyada hızla yayılmıştı.

17 Ocak´ta Amerika Hazine Bakanlığı, Milorad Dodik´e Bosna Savaşı´nı bitiren 1995 Dayton Anlaşmalarının uygulanmasını aktif şekilde engellediği gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı almıştı. Yaptırımlarla, Dodik´in ABD sınırları içindeki bütün mal varlığı ve parası dondurulmuştu.

Bosna´da bir zamanlar yaptığı demokratik reformlar nedeniyle desteklenen bir lider olan Dodik´in, son birkaç yıldır Amerika ve Avrupa Birliği ile ilişkileri bozulmaya başlamıştı. Aynı dönemde Bosnalı Sırplar, Rusya ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye başlamıştı.

Dodik yakın geçmişte, Sırp Cumhuriyeti´nin bağımsızlığı için çağrı yapmış, yargının meşruluğunu sorgulamış, hatta Sırp askerlerini ülkenin ortak ordusundan çekmişti.

Donald Trump´ın yemin törenine katılmak isteyen Dodik´in diplomatik vize başvurusu, Saraybosna´daki ABD Büyükelçiliği tarafından geri çevrilmişti. Dodik, törene resmi olarak davet edildiğini öne sürmüş, ancak davetin dini ve muhafazakar grupların özel bir kutlaması için olduğu ortaya çıkmıştı.



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor