Tarih: 02.03.2016 14:57

Tahran Ve İstanbul Borsaları İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

 

Mehr Haber Ajansı

Tahran ve İstanbul Borsaları Genel Müdürleri arasındaki toplantı, pazartesi günü sona erdi. Bu toplantıda Borsa Genel Müdürleri, ikili iş birliği hakkında görüştüler.

Tahran Borsa Şirketi Genel Müdürü Hasan Galibaf Asl, muhabirlerin de katıldığı bu toplantıda, “Ekim ayında Borsa Kurumu Başkanının katılımıyla Türkiye´de Borsa İstanbul ile bir mutabakat zabtı (MOU) imzalandı. Bu mutabakat zabtına göre karşılıklı resepsiyon, uzman eğitimi, bilgi ve teknoloji aktarımı ve İslami hisse senetleri gibi ortak iş birliklerinin gerçekleştirilmesi öngörüldü.” dedi.

Bu ziyarette ortak noktaların belirlenmesini amaçladıklarını açıklayan Galibaf Asl, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Borsa İstanbul Genel Müdürü ve beraberindeki 37 kişilik heyetin İran ziyaretinde, daha pratik ve detaylı iş birliği alanlarının incelenmesi amaçlandı.” Tahran Borsası Genel Müdürüne göre bu toplantı ve seminer, ortak iş birliklerinin değerlendirilmesi yönünde atılan ilk adımlar.

Söz konusu toplantıda Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç de Türkiye ve İran´ın kalkınma yolunda ilerlediklerini belirterek, “İkili iş birliği hızlı gelişime imkân sağlanacak zira borsalar, dünyada barışı temin eden kuruluşlardır ve barış ise iş, zenginlik ve nihayetinde daha iyi bir geleceği beraberinde getirir.” dedi.

Dinç, “Ekim 2015´te Tahran Borsası ile imzalanan mutabakat zabtına işaret ederek, 'İşbirliklerini ilerletmek ve bu yönde daha etkin adımlar atmak ve iki borsa arasındaki ilişkileri genişletmek için bunun gibi anlaşmalar zaruridir.“ dedi.

Türkiye Borsasının 200 milyar dolarlık piyasasına işaret eden yetkili, “Türkiye borsasının yüzde 62´si yabancı yatırımcıların elindedir. Şimdiki iş birlikleri yeni yabancı yatırımcıların katılımına yol açacak ve daha çok ülkenin de piyasaya dâhil olmasına zemin hazırlayacaktır.” ifadelerinde bulundu.
(İran,Mehr Haber Ajansı-29 Şubat 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —