Tarih: 06.06.2016 16:36

Terörle Mücadelede Ortaklık Şart

Facebook Twitter Linked-in

 

Jomhor News

Afganistan Ulusal Birlik Hükümeti İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, pazar günü Sepidar Köşk´ündeki Çalışma Ofisinde Türkiye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görüşmede Türkiye´nin Afganistan´da barış ve istikrarın sağlanması yönündeki iş birliğini ve hizmetlerini takdir eden Abdullah, Türkiye´nin Afganistan´ın dostu ve kardeşi olduğunu ifade ederek iki ülke arasındaki ilişkileri tarihi, güçlü ve gurur verici olarak nitelendirdi.

Görüşmede Türkiye´nin Afganistan´daki varlığını ve verilen desteklerini sürdüreceğini ifade eden Işık, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlayacağını umduğunu belirtti.

Işık ayrıca ülkesinin Afganistan´da barış ve istikrarın sağlanmasını desteklediğini ve Afganistan´ın terörle mücadelede kazanacağı zaferin Türkiye´nin zaferi olacağını ifade etti.

Bununla birlikte görüşmede güvenlik tehditlerine işaret eden Abdullah, iki millet ve halkın kurban verdiği terörizmin her iki ülkenin ortak tehdidi olduğunu ifade ederek terörle ortak mücadele konusunda vurgu yaptı.
(Afganistan,Jomhor News-05.06.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —