• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Trump Yine Medya ve İstihbarat Camiasına Yüklendi

 Trump Yine Medya ve İstihbarat Camiasına Yüklendi

Başkan Donald Trump, kendisi ile Rusya arasında bağlantılar bulunduğu iddialarına ilişkin haberler nedeniyle medyaya bir kez daha sert tepki gösterdi.

 

Başkan Donald Trump, kendisi ile Rusya arasında bağlantılar bulunduğu iddialarına ilişkin haberler nedeniyle medyaya bir kez daha sert tepki gösterdi. Trump, haber kuruluşlarına ‘yasadışı´ bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle de Amerikan istihbarat camiasını suçladı.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Burada gerçek skandal, gizli bilgilerin, şeker dağıtır gibi, ‘istihbarat´ tarafından yasadışı olarak dışarıyla paylaşılması. Bu hiçbir Amerikalı´nın yapacağı birşey değil” ifadesini kullandı.

Trump, kendisi, kampanya ekibi ve istifa eden ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile Rus yetkililer arasındaki bağlantı iddialarını detaylandıran haberlerin seçimlerde elde ettiği zaferi baltalamayı amaçladığını savundu.

Beyaz Saray´daki mesaisine yaklaşık bir ay önce başlayan Trump, Tweet mesajlarının birinde, “Bu Rus bağlantısı saçmalığı, Hillary Clinton´ın başarısız kampanyasında yapılan çok sayıda hatayı örtme girişiminden ibaret,” dedi.

“Sahte haber medyası, ürettiği komplo teorileri ve kör nefretle çıldırıyor” diyen Trump, iki haber kanalı MSNBC ve CNN için “izlenemez”, kendisine yakın “Fox & Friends” programı için de “harika” tanımlamasında bulundu.

Trump, “Bilgi, istihbarat camiası tarafından yasadışı biçimde başarısız” New York Times ve Washington Post gazetelerine verilmekte” ifadesini kullandı.

Washington Post, Flynn ile Rusya´nın Washington Büyükelçisi arasındaki telefon görüşmelerinin detaylarını yayımlayan ilk gazete olurken, New York Times da, Trump´ın danışmanları ve yardımcılarının 2016 seçimleri kampanyasında üst düzey Rus yetkililerle defalarca temas kurduğunu yazdı.

Trump, Twitter mesajlarında önceki başkan Barack Obama´ya yüklenerek, “Kırım Rusya tarafından Obama yönetimi sırasında ALINDI. Obama Rusya´ya karşı çok mu yumuşaktı?” dedi. Trump, “alındı” kelimesini büyük harflerle yazdı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor