Tarih: 27.05.2016 10:40

Türk-Yunan İş Birliği Çok İyi Durumda

Facebook Twitter Linked-in

 

Mignatiou.com

Aleksis Çipras, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmesinin birkaç saat öncesinde BM Dünya İnsani Zirvesi çerçevesinde yapılan bir yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada, 'AB-Türkiye anlaşması temelinde Türk-Yunan iş birliği çok iyi ve daha da güçleneceğini umuyoruz.” dedi.

Çipras, 'Söz konusu ilerleme, insani nitelikli sorunlarla nasıl başa çıkabileceğimize dair iyi bir uygulama örneği olabilir.' diye ekledi.

“Kimsenin Geride Bırakılmaması: Zorunlu Yer Değiştirmeyi Ele Alan Bir Anlaşma” başlıklı yuvarlak masa toplantısında konuşan Başbakan Çipras, 2016 yılında zorunlu yer değiştirmelerin yeni bir tarihi rekor seviyesine ulaştığını ve Afganistan´daki siyasi durum gibi Suriye ve Irak´taki savaşın da bu eğilime önemli katkısı olduğunu belirtti. Başbakan, Suriye ile komşu olan ülkelere, Lübnan, Ürdün ve Türkiye´ye büyük yük düştüğüne dikkati çekti. “Bu ülkeler, övgümüzü ve ihtiyaç içinde bulunan milyonlarca insana ev sahipliği yapma zorunluluğuyla başa çıkabilmek için dayanışmamızı hak ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu bağlamda Başbakan, 'AB-Türkiye anlaşması temelinde Türk-Yunan iş birliği çok iyi ve biz daha da güçlendirmeyi umuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.(Yunanistan,Mignatiou.com-23.05.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —