Tarih: 17.03.2016 09:01

Türkiye İle Müzakereler Bir Şans

Facebook Twitter Linked-in

 

DPD

Federal Almanya hükûmeti, AB´nin Türkiye katılım müzakerelerinin genişletilmesi planını bir şans olarak değerlendiriyor. Almanya´nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, AB Zirvesi için salı günü Brüksel´de düzenlenen hazırlık görüşmesinde, Almanya´nın Türkiye ile “hukuk devleti ve temel haklar konusunda yapıcı bir diyalog sürdürmek” hususunda istekli olduğunu vurguladı.

Roth, bu bağlamda yaptığı bir açıklamada, “Yargı ve Temel Haklar” ile “Adalet, Özgürlük ve Güvenlik” ile ilgili konu başlıklarının açılmasıyla AB´nin Türkiye ile katılım müzakerelerini genişletme şansını yakalayacağını vurguladı.

AB-Türkiye müzakerelerinin genişletilmesi konusu, AB´nin cuma günü Türkiye ile yapmayı planladığı yeni mülteci anlaşmasının bir kısmını oluşturuyor. Anlaşma, AB adına, Türkiye´den yasa dışı yollarla Yunan adalarına gelen mültecilerin tamamının tekrar Türkiye´ye iade edilebilmelerini ön görüyor.

Roth, insan hakları uzmanlarının planlanan iadeler konusundaki eleştirilerine rahat bir cevap verdi. Roth, “Bu konuyla ilgili yasal sorunların olduğunu düşünmüyorum.” dedi. Roth sözlerine devam ederek, Türkiye´nin kendi ulusal mevzuatı çerçevesinde mültecileri tehdit altında yaşayabilecekleri ülkelere geri göndermeme konusunda sorumluluk üstlendiğini söyledi.(İstanbul,DPA-16.03.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —