Türkiye´den BM Çağrısına Eleştiri

 Türkiye´den BM Çağrısına Eleştiri

Türkiye, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin´in Güneydoğu Anadolu´daki operasyonlar sırasında güvenlik güçlerince işlendiği iddia edilen insan hakları ihlallerinin soruşturulmasına izin vermesi çağrısını eleştird

 

Türkiye, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin´in Güneydoğu Anadolu´daki operasyonlar sırasında güvenlik güçlerince işlendiği iddia edilen insan hakları ihlallerinin soruşturulmasına izin vermesi çağrısını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, konuyla ilgili bir soruya cevaben, “BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin tarafından ülkemize ilişkin olarak 10 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ve son derece yanlı bir bakışla kaleme alınan açıklamaları teessürle karşılanmıştır” dedi.

Sözcü, Türkiye´nin PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin kanlı eylemleriyle aynı anda mücadele ederken, Güneydoğu Anadolu´daki operasyonlar sırasında “özgürlük-güvenlik dengesinin sağlanması için azami özenin gösterildiğini ve tüm tedbirlerin yasal çerçevede alındığını söyledi.

Tanju Bilgiç, “BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin´in BM birimlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgemizi ziyaret taleplerine olumlu yanıt verilmediği yönündeki ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir. Son olarak 2016 yılı Mart ayında BM Zorla ve İrade Dışı Kaybolmalar Çalışma Grubu, Nisan ayında ise Avrupa insan hakları rejiminin temel organlarından olan Avrupa Konseyi´nin İnsan Hakları Komiseri Nils Muzniek Güneydoğu Anadolu Bölgemizi ziyaret ederek temaslarda bulunmuşlardır,” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Türkiye´ye güvenlik güçlerince işlendiği iddia edilen insan hakları ihlallerinin soruşturulmasına izin vermesi çağrısı yapmış ve silahsız sivillerin keskin nişancılar tarafından ya da güvenlik operasyonları sırasında askeri araçlardan vurulduğuna dair haberler aldığını dile getirmişti.

Zeyd Raad el Hüseyin, silahsız sivillerin keskin nişancılar tarafından ya da güvenlik operasyonları sırasında askeri araçlardan vurulduğuna dair haberler aldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, Cizre´de yüzden fazla insanın bir bodrumda diri diri yakıldığına dair iddiaların araştırılmasını istiyor.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading