10 bin yıl önce yok olan yünlü mamutlar yeniden doğacak

10 bin yıl önce yok olan yünlü mamutlar yeniden doğacak

Bir teknoloji şirketi küresel ısınmayla mücadele için ilginç bir proje önerdi. Colossal adındaki şirket 10 bin yıl önce nesli tükenen yünlü mamutları DNA teknolojisiyle geri getirmeyi amaçlıyor. Şirket şimdiden 15 milyon dolar yatırı

 

Bir teknoloji şirketi küresel ısınmayla mücadele için ilginç bir proje önerdi. Colossal adındaki şirket 10 bin yıl önce nesli tükenen yünlü mamutları DNA teknolojisiyle geri getirmeyi amaçlıyor. Şirket şimdiden 15 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Küresel ısınma ile mücadele için on bin yıl önce nesli tükenen yünlü mamutlar geri dönüyor.

Yeni bir proje, yünlü mamutların altı yıl içinde fil-mamut melezleri şeklinde geri getirilebileceğini öngörüyor.

Bir zamanlar Avrupa´nın büyük bölümünde, Kuzey Amerika´da ve Kuzey Asya´da yaşamış olan ikonik Buz Devri türlerinin soyları yaklaşık 10 bin yıl önce tükendi.

/resimler/2021-9/14/2235284281612.jpg

Yünlü mamutların boyları 4 metreye kadar, ağırlığı 6 tona kadar ulaşıyordu. Bu hayvanların neslinin tükenmesi aşırı avlanma ve ısınan iklimler nedeniyle gerçekleşti.

Şimdi, ABD merkezli bir biyobilim ve genetik şirketi Colossal, bu tarih öncesi devi geri getirmek için 15 milyon dolar fon toplamayı başardı.

Program Asya fillerini Kuzey Kutbu´ndaki yaşama uyacak şekilde ayarlayarak korumaya yardımcı olmanın bir yolu olarak sunuldu.

Ekip ayrıca, melezleri Kuzey Kutbu bozkırlarına sokmanın, bozulmuş habitatı restore etmeye ve küresel ısınmanın bazı etkileriyle mücadele etmeye yardımcı olabileceğini iddia etti.

Ekip özellikle, fil-mamut karışımlarının ağaçları devireceğini ve böylece Arktik otlaklarının yenilenmesine yardımcı olacağını ve bunun da zemini serin tutacağını savundu.

/resimler/2021-9/14/2236055063631.jpg

CRISPR KULLANACAKLAR

Şirket bunu başarmak için gen düzenleme aracı olan CRISPR´ı kullanacaklar. 2020´de Nobel Edebiyat Ödülü´nün verildiği bu teknolojiyle yeniden yünlü mamutların dünyada otlayabileceğine inanılıyor.

Mamutları 10 bin yıl önceki haliyle geri getirmek mümkün değil. Çünkü onların büyüyebileceği bir rahim bulmak mümkün değil. Ancak onların soğuğa dayanıklı fil versiyonları gen dizilimiyle doğabilir.

Şirketin amacı 4-6 yıl arasında ilk yavruların dünyaya gelmesini sağlamak. Colossal ilk başta mamut embriyolarını büyütmek için yapay rahimler kullanacak. Burada bir noktaya kadar gelişen emrbriyolar filin rahmine bırakılacak.

Colossal amaçlarının bir Jurassic Park yaratmak olmadıklarını savunuyor. Yine de eğer mamutlar dünyaya gelirse Jurassic Park´ın gerçek dünyadaki haline benzetilen Rusya´daki Pleistocene Park´a bırakılacak.

Tabi havalar ısındığı için yok olan bir türün geri getirilmesi havaların daha da sıcak olduğu bir dönemde ne kadar işe yarayacağı bilinmiyor.

 

 

 



Milletimizin başı sağ olsun

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü.

Dünya

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Yükleniyor