Tarih: 04.09.2023 12:34

100. YILA ARMAĞAN “TÜRK’ÜN DERGİSİ”

Facebook Twitter Linked-in

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Türk’ün Dergisi” dergisinin ilk sayısı yayımlandı. Derginin ilk sayısı, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel dosyalarla okurlarını selamladı.

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi Başkanı Çağrı Batuhan Budak, 2021 yılında kurulan merkezin “Türk gençliğinin milli ve manevi değerleriyle beslenen tarihi, dini, ilmi, bilimsel, kültürel, sosyolojik ve ekonomik alanlarda bilinçlenmesi şiarıyla, Gaspıralı İsmail Bey’in ‘dilde, fikirde, işde birlik’ düsturu ışığında” faaliyetler gösterdiğini belirttiği baş yazısında, derginin çıkış amacının da bu felsefeye dayandığını belirtiyor.

Bir asra dayanan Cumhuriyetimizin mirasını farklı kalemlerin ele aldığı yazılarla tamamlanan dergide, Milli Mücadele Dönemi, Cumhuriyetin Erken Doğumu, Atatürk’ün İlk Savaşı: Trablusgarp, Cumhurun İstihbaratı, Cumhuriyet ve Kadın Hakları, Türk Spor Tarihinin Enleri, Milli Mücadele ve Kuruluş gibi başlıkların yanı sıra, ülkemizin son 100 yılının siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim alanlarındaki gelişmeleri de bir disiplin dahilinde sunuluyor.

Bu özel dosya dışında ayrıca, Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nin asrın felaketi olarak yorumlanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem dolayısıyla üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, yurt içi ve yurt dışına yapılmış olan önemli geziler hakkındaki bilgiler de yer alıyor.

İletişim: 0 212 580 08 53

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —