Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Türk’ün Dergisi” dergisinin ilk sayısı yayımlandı. Derginin ilk sayısı, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel dosyalarla okurlarını selamladı.
Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi Başkanı Çağrı Batuhan Budak, 2021 yılında kurulan merkezin “Türk gençliğinin milli ve manevi değerleriyle beslenen tarihi, dini, ilmi, bilimsel, kültürel, sosyolojik ve ekonomik alanlarda bilinçlenmesi şiarıyla, Gaspıralı İsmail Bey’in ‘dilde, fikirde, işde birlik’ düsturu ışığında” faaliyetler gösterdiğini belirttiği baş yazısında, derginin çıkış amacının da bu felsefeye dayandığını belirtiyor.
Bir asra dayanan Cumhuriyetimizin mirasını farklı kalemlerin ele aldığı yazılarla tamamlanan dergide, Milli Mücadele Dönemi, Cumhuriyetin Erken Doğumu, Atatürk’ün İlk Savaşı: Trablusgarp, Cumhurun İstihbaratı, Cumhuriyet ve Kadın Hakları, Türk Spor Tarihinin Enleri, Milli Mücadele ve Kuruluş gibi başlıkların yanı sıra, ülkemizin son 100 yılının siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim alanlarındaki gelişmeleri de bir disiplin dahilinde sunuluyor.
Bu özel dosya dışında ayrıca, Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nin asrın felaketi olarak yorumlanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem dolayısıyla üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, yurt içi ve yurt dışına yapılmış olan önemli geziler hakkındaki bilgiler de yer alıyor.
İletişim: 0 212 580 08 53
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.