101 gün sonra gelen özgürlük

101 gün sonra gelen özgürlük

Musul Başkonsolosluğu`na düzenlenen baskın sonrası rehin alınan Türk vatandaşları Türkiye`ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehinelerin MİT`in özel operasyonuyla serbest kaldığını açıkladı.

Irak ve Suriye`de tüm dünyayı tedirgin eden varlığıyla dikkat çeken terör örgütünün 101 gündür elinde tuttuğu 49 Türk diplomatik rehine Türk istihbaratının yaptığı bir operasyonla kurtarıldı. Rehinelerin serbest kaldığını Bakü`de temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı.

Akçakale Sınır Kapısı`ndan serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçlerince teslim alındıktan sonra Şanlıurfa`ya götürüldü. Temaslarda bulunduğu Bakü`de kameraların karşısına geçen Davutoğlu, Türkiye`nin Musul Konsolosluğu`nda görev yaparken aileleriyle birlikte rehin alınan 49 Türk`ün sabah saat 5.00 sıralarında Türkiye`ye giriş yaptığını dile getirdi. Diplomatik personelin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Davutoğlu, Bakü programını yarıda keserek Urfa`ya hareket etti.

Diplomatik personelin serbest kalmasıyla ilgili duygularını Twitter`dan da paylaşan Davutoğlu, şu mesajı verdi: 'Aziz milletimin gözü aydın. Irak`ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 5`te ülkemize getirdik. Bu süreçte vakur duruşunu bozmayan ailelere kalpten teşekkür ediyorum. Hepsine geçmiş olsun. MİT Müsteşarımız Hakan Fidan olmak üzere tüm görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.'

MİT`in operasyonu

Başbakan Davutoğlu, 49 diplomatik personelin MİT`in `kendine mahsus yöntemleri` ile serbest kaldığını söylerken, MİT`in özel bir operasyon yaptığını söyleyen isim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, 49 personelin `önceden planlanmış başarılı bir operasyonla` serbest kaldığını belirtirken,'Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin gözü aydın' dedi. Başbakan Davutoğlu ve MİT`e ayrıca teşekkür eden Erdoğan, 'Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı başbakan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas bir şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş, nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır' ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre `kurtarma operasyonu` sırasında terör örgütüyle herhangi bir silahlı çatışma yaşanmadı. Diplomatik kaynaklar, `kurtarma operasyonu`nun Türkiye`nin yürüttüğü müzakerelerin sonucunda gerçekleştiğini belirtirken, 'Daha önceden belirlenen bir noktadan rehinelerimiz kurtarıldı. Türk istihbarat ya da askeri yetkililerinin herhangi bir silahlı çatışmaya girmesi sözkonusu değil' değerlendirmesinde bulunuyor.

Terör örgütü; 11 Haziran`da Türkiye`nin Musul Başkonsolosluğu`na yaptığı bir baskınla konsolos Öztürk Yılmaz ve 48 personeli alıkoymuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading