Tarih: 14.08.2017 09:42

2 800 Yıllık Tarihi Surlar ayağa kaldırılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ayrıntılı Haber Gazetesi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan 6 milyon liralık ödenekle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında, Harput Kalesi´nin zamanla yıkılan ve tahrip olan surları yeniden inşa ediliyor.

Kale, Urartulardan sonra Part, Roma, Sasani, Bizans, Abbasi, Artukoğulları, Selçuklular, Dulkadiroğulları, Akkoyunlular ve Osmanlı Devleti´nin egemenliği altına girmesi dolayısıyla bu kültürlere ait izleri taşıyor. Harput Kalesi, Artuklu sarayı kalıntıları ile MS 4. yüzyılda inşa edilen Meryem Ana Kilisesi ile çok sayıda tarihi yapıyı da bünyesinde barındırıyor.

“Kale İhtişamını Gözler Önüne Serecek´´

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Harput ve kalesinin, barındırdığı tarihle sadece Elazığ´ın değil ülkenin önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. MÖ 8. yüzyılda inşa edilen kalenin zamanla tahrip olduğunu anlatan Demirbağ, ‘´Bizim için önemli ve turizme kazandırılması gereken bir merkez. Kalemizin güney surlarında önemli bir restorasyon çalışması yapıyoruz.´´ dedi. Demirbağ, surların restorasyonuna yaklaşık 5 ay önce 80 kişilik ekiple başlandığını, çalışmaların 2018 başında tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. Surların bir bölümünün daha önce restore edildiğini, kalan bin 500 metrekarelik alanda çalışmanın tamamlanmasıyla kalenin ayağa kaldırılacağı dile getirildi. (İstanbul,Ayrıntılı Haber Gazetesi-14.08.2017)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —