Tarih: 22.12.2021 14:20

2022 papa ve Rus patrik toplantısı için planlar devam ediyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus Ortodoks Kilisesi´nin dış ilişkiler şefi Metropolitan Hilarion, Çarşamba sabahı Vatikan´da Francis ile yaklaşık bir saat bir araya geldi.

Görüşmenin 2022´de gerçekleşmesini umduklarını söyledi.

Francis, bu ayın başlarında havadan düzenlediği bir basın toplantısında Patrik Kirill ile ikinci bir görüşme olasılığını ima etmiş ve Hilarion ile planlanan görüşmesi sırasında olası tarihleri ​​belirlemeyi umduğunu söylemişti.

Katolik Kilisesi ve Rus Ortodoks Kilisesi, 1054´teki Büyük Bölünme sırasında ayrıldı ve papanın önceliği ve Katolik Kilisesi´nin eski Sovyet topraklarındaki mühtedileri kaçak avladığına dair Rus Ortodoks suçlamaları da dahil olmak üzere bir dizi mesele yüzünden ayrı kaldılar.

12 Şubat 2016´da Francis ve Kirill arasındaki karşılaşma, Katolik ve Ortodoksluğun en büyüğü olan Rus Ortodoks Kilisesi´nin liderleri arasındaki ilk görüşmeydi. Francis, Meksika´ya giderken, iki adam Havana havaalanının VIP odasında bir araya geldi.

Hilarion, Rusya´ya bir papalık ziyaretinin gündemde olmadığını söyledi.

 

“Bugünkü toplantıda Papa´nın Rusya ziyareti konusunu görüşmedik. Ancak papanın Ortodoks dünyasına açık olmasına çok değer veriyoruz. Açıklığının gelecekte Ortodoks-Katolik ilişkileri alanında iyi meyveler getireceğini umuyoruz” dedi.

Vatikan, toplantının bir kardeşlik ruhu içinde gerçekleştiğini ve Francis´in Kirill´in kendisine Hilarion aracılığıyla gönderdiği doğum günü tebrikleri için teşekkür ettiğini söyledi. Cuma günü 85 yaşına giren Francis, o gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´den bir Mutlu Yıllar telefonu aldı.

Papa, kısa süre önce 75. doğum gününü kutlayan Rus Kilisesi ve Patrik Kirill´e sevgi ve yakınlık duygularını dile getirerek, birlikte yapılan kardeşlik yolculuğunu ve 2016´da Havana´da yaptığımız konuşmayı minnetle hatırladı.' Vatikan´dan yapılan açıklamada.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —