Tarih: 24.12.2021 14:20

2030´dan İtibaren Tüm Olimpiyat Oyunları Doğayı Koruyacak.

Facebook Twitter Linked-in

 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yaklaşmakta olan tüm Olimpiyat Oyunlarının 2030´dan itibaren karbon nötr ve karbon pozitif olacağına söz verdi.

2021 Sürdürülebilirlik Raporunda, Olimpiyatların yönetimi, 2024 yılına kadar iklim pozitif bir organizasyon olma taahhüdünün altını çiziyor - bu , havadan yaydığından daha fazla karbonu kaldıracağı anlamına geliyor.

IOC ayrıca 2030 yılına kadar karbon ayak izini %50 azaltma sözü verdi ve sürdürülebilirliğin Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlarının gelecekteki ev sahiplerini seçme sürecine daha da entegre edileceğini söyledi .

IOC, hem Olimpiyat Oyunları Paris 2024 hem de Los Angeles 2028´in Oyun konseptlerinin merkezinde sürdürülebilirlik olduğunu söyledi.

IOC Sürdürülebilirlik ve Miras Komisyonu Başkanı Monaco´dan HSH Prensi Albert II şunları söyledi: 'Sürdürülebilirliğin artık IOC içinde bir yönetici önceliği olarak sıkı bir şekilde yerleşik olduğunu ve bu ahlakın kurumsal çalışma yollarımıza aktığını, güvenceye odaklanmaya odaklandığımızı güvenle söyleyebiliriz. sürdürülebilir Olimpiyat Oyunları ve daha geniş Olimpik Hareketle nasıl ilişki kurduğumuz.”

Kaynak: https://www.energylivenews.com/2021/12/23/from-2030-all-olympic-games-will-be-carbon-neutral/ 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —