Tarih: 20.01.2016 13:32

2,5 Milyon Sığınmacıya Çalışma İzni

Facebook Twitter Linked-in

 

Zhongguo Xinwen

BM´nin internet sayfasında yer alan habere göre Türk hükûmeti birkaç gün önce, ülkede altı aydır yaşayan Suriyeli mültecilere çalışma izni verme kararı aldı. BM Mülteciler Ofisi Sözcüsü William Spindler 18 Ocak´ta BM Radyosuna verdiği mülakatta, Türk hükûmetinin ülkesinde yaşayan 2,5 milyon Suriyeli mülteciye çalışma izni verme kararının cesur bir hareket olduğunu ve Mülteciler Ofisinin bunu takdir ettiğini söyledi.

Spindler aynı zamanda Türkiye´ye yeterli desteğin sağlanması ve mültecilerin ülkenin ekonomisine uyumunun sağlanması için bütün ülkelere yeniden yardımı genişletmeyi düşünme çağrısı yaptı.

Spindler, Türkiye´nin Suriyeli mültecilere çalışma izni vermesinin mültecilerin durumunu iyileştirmek açısından etkili olabileceğini vurguladı. Ancak BM Sözcüsü, Türkiye´nin şimdilerde aldığı mülteci sayısının, diğer ülkelere kıyasla çok daha fazla olduğuna, bu yüzden çok sayıdaki mülteci akınının bu ülkenin ekonomisini ve bütün alanları etkileyeceğine işaret etti.(Çin,Zhongguo Xinwen-19 Ocak 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —