Dünyanın yoğun ilgi gösterdiği, Türkiye savunma sanayiinin göz bebeği Bayraktar İHA´lar için yeni yatırım yolda… BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, gelecek yıl daha fazla Bayraktar üretmek istediklerini belirtirken üretim bandının da önümüzdeki 3 yıl boyunca dolu olduğunu açıkladı.
Farklı coğrafyalarda imza attığı başarılarla dünyanın konuştuğu Bayraktar TB2 SİHA´lar için yeni yatırımlar hız kazandı. Özel tasarımı ve savaş deneyimi her geçen gücün gelişen Türkiye savunma sanayiinin göz bebeği Bayraktar´ların üretildiği BAYKAR´dan yeni fabrika geliyor.
BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna merkezli bir vakıfla yaptığı röportajda yerli SİHA´ların üretim bilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
AYDA 20 TANE ÜRETİLİYOR
Başlangıçta TB2 SİHA´dan yalnızca ayda 1 adet ürettiklerini belirten Haluk Bayraktar, bu rakamın şu anda 20´ye çıktığını söyledi. Peki şimdi üretim kabiliyetinde son durum ne? Şu anda ayda 20 adet Bayraktar SİHA üretilebiliyor.
İLGİ ÇOK FAZLA

Rusya Ukrayna savaşındaki başarısıyla bir kez daha tüm dünyanın ilgisini çeken Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarına ilgili son derece fazla. Öyle ki o ilgi üretim hattına da yansıyor.
ÜRETİM HATTI 3 YIL BOYUNCA DOLU!
Şimdiye kadar 22 ülkeyle Bayraktar TB2 ve 4 ülkeyle Akıncı ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını vurgulayan Haluk Bayraktar BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca dolu olduğunu açıkladı.
KAPASİTE DEVAMLI ARTIYOR
BAYKAR´ın hedefleri ise oldukça büyük. Bu nedenle üretim kapasitesi de her yıl artıyor. Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini söyleyen Haluk Bayraktar ´Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz. Bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz.´ diye konuştu.
İLAVE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2019 yılında yayımlanan Resmi Gazete´de BAYKAR´ın 600 milyon liralık yatırımla yeni bir insansız hava aracı ve akıllı sistemler üretim tesisi kuracağı açıklanmıştı. Bu tesisin üretim faaliyetleri hız kazandı. İstanbul Esenyurt´ta yapılacak 600 milyon liralık yatırımla 1122 ilave istihdam sağlanacak.
TARİH BELLİ OLDU
BAYKAR tarafından açılacak tesiste mevcut üretim kapasitesi de büyük oranda artacak. 2027 yılına gelindiğinde ise fabrikanın hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam