Tarih: 14.01.2018 11:33

54 Afrika ülkesi, Trump´tan özür bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

BM´deki Afrika grubunun üyesi 54 ülkenin büyükelçileri, ABD Başkanı Trump´ın Afrikalı göçmenlere yönelik sözleri üzerine dün New York´ta acil toplantı düzenledi. Toplantının ardından Trump´ı kınayan ortak bir bildiri yayımlandı.

Bildiride, Trump´ın Beyaz Saray´daki bir toplantıda, Haiti, El Salvador ve Afrika ülkelerine atıfla kullandığı 'Bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz' ifadesinin ´skandal ve ırkçı´ olduğu ve güçlü bir şekilde kınandığı belirtildi. 

'ABD kurumlarında, Afrikalıları renklerinden dolayı küçümseme eğiliminin artmaya başlaması endişe vericidir' ifadesine yer verilen bildiride, Afrika´nın aynı şekilde hakaret edilen Haiti ve diğer halklar ile dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

Trump´tan sözlerini geri alması ve özür dilemesi talep edilen bildiride, ABD Başkanı Trump´ı kınayan tüm Amerikalılara teşekkür edildi.

Öte yandan Afrika ülkeleri Senegal ve Botswana başta olmak üzere birçok Afrika ülkesinde ABD büyükelçileri, Trump´ın hakaret içeren sözleri nedeniyle dışişleri bakanlıklarına çağrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —